NFC: Domácí týmy zvládly role favoritů a postupují do finále konference

NFC: Domácí týmy zvládly role favoritů a postupují do finále konference zdroj: Yahoo Sports

49ers i Packers nezaváhali a v neděli si zahrají o postup do Superbowlu.

Vikings 10 : 27 49ers

První výhra 49ers v playoff po šesti letech. Vítěz konference NFC zvládl divizní utkání proti Vikingům z Minnesoty a příští týden si zahraje o konferenční titul proti Green Bay Packers. Dominantní defenziva a skvělá běhová hra přinesla Friscu jasné vítězství v poměru 27:10.

Návrat zraněných obránců Dee Forda a Kwona Alexandera 49ers výrazně pomohl. Obránci povolili útoku Vikingů pouhých 147 yardů, což je rekord organizace v playoff. Neprostupná obrana je hlavní důvod úspěchu 49ers, což potvrzují pozitivní ohlasy celého mužstva. 

Nejlepší tightend letošní sezony George Kittle pochválil obrannou hru svého týmu. „Hráli opravdu dobře, co? Je skvělé sledovat, jak se naší obraně daří a jak výborně spolupracují.“

Runingback 49ers Tevin Coleman, který doběhl pro 105 yardů a 1 touchdown pochválil i hru ofenzivní lajny. „Kluci si vedli výborně. Skvěle blokovali, takže jsem mohl lehce běhat mezi obránci. Dělali svou práci opravdu dobře.“

Pravděpodobně nejlepší obránce letošní sezony Nick Bosa na adresu Vikingů řekl: „Věděli jsme, že čelíme možná nejlepší obraně a že bude těžké prosadit naší hru, ale podařilo se to. Když byla příležitost běžet s míčem, využili jsme ji.“

Rozehrávač Minnesoty Kirk Cousins zkompletoval 21 přihrávek pro 172 yardů a 1 touchdown. Po zápase neskrýval rozčarování nad ukončenou sezonou. „Neudělali jsme dost. V útoku se nám nedařilo a prohráli jsme. Je to hořká pilulka, kterou musíme spolknout.“

San Francisco je nyní žhavým kandidátem na postup do Superbowlu. Tým ze Západního pobřeží Spojených států neztratil formu ze základní části a nedovolil další překvapení. Příští víkend čeká 49ers ještě větší výzva, slavný tým ze státu Wisconsin, Green Bay Packers.

Seahawks 23 : 28 Packers

Packers nečekalo na Lambeau Field nic lehkého a prognózy se naplnili. Ve vyrovnaném utkání zvítězili domácí 28:23 a těší se na další finále konference NFC.

Quarterbaci Russell Wilson i Aaron Rodgers v utkání dominovali. Wilson doběhl pro 64 yardů během sedmi běhů, přihrál na 277 yardů a 1 touchdown. Rodgers napočítal 243 pasových yardů a 2 touchdowny. Davante Adams, pravděpodobně hráč utkání, zachytil 8 přihrávek pro 160 yardů a 2 touchdowny.

Packers byli po celý zápas lepším týmem, i když v druhé polovině trošku upustili od nasazeného tempa z úvodu utkání. Hlavní hvězdy týmu vzali odpovědnost na svá bedra a ukázali, co od nich vedení organizace očekává, tedy skórovat v důležitých utkáních. Aaron Rodgers předvedl svůj typický precizní výkon, Aaron Jones skóroval 2 touchdowny, bratři Smithovi neustále vyvíjeli tlak na Russella Wilsona, Za´Darius a Preston dohromady čtyřikrát sackovali quarterbacka hostí. Packers dokázali porazit soupeře, který v sezoně pouze jednou prohrál na venkovním hřišti. Výborný výkon ústředních postav týmu dává fanouškům velkou dávku optimismu do nedělního konferenčního finále.

Soupisku Seahawks decimují zranění, chyběl Chris Carson, Rashaad Penny či C. J. Promise. Navrátilec ze sportovního důchodu Marshawn Lynch nehrál špatně, ale svých třiatřiceti letech již není hvězdným runningbackem, jakým býval. D. K. Metcalf sice v minulém týdnu překonal rekord organizace v počtu zachycených přihrávek v playoff, proti Packers se mu však nedařilo dle představ a tím trpěl celý útok populárního týmu ze Seattlu.  

Aaron Rodgers po utkání neskrýval radost z konferenčního finále. „Dnes si užiji svou sklenku skotské whiskey a zítra začnu přemýšlet o San Franciscu.“

Divizní utkání NFC dopadla dle papírových předpokladů. Do konferenčního finále se probojovaly týmy s nejlepší bilancí v základní části. Levi´s Stadium je téměř nedobytnou pevností, pouze Seahawks dokázali v San Franciscu zvítězit. Domácí budou v utkání favoritem, ale odepisovat nestárnoucího Aarona Rodgerse se rozhodně nevyplácí. V neděli nás čeká skvělé zakončení post season a konečně poznáme účastníky Superbowlu 2020.

Divizní utkání NFC dopadla dle papírových předpokladů. Do konferenčního finále se probojovaly týmy s nejlepší bilancí v základní části. Levi´s Stadium je téměř nedobytnou pevností, pouze Seahawks dokázali v San Franciscu zvítězit. Domácí budou v utkání favoritem, ale odepisovat nestárnoucího Aarona Rodgerse se rozhodně nevyplácí. V neděli nás čeká skvělé zakončení post season a konečně poznáme účastníky Superbowlu 2020.

Zdroje:
CBS Sports