NFL ruší mezinárodní utkání. Letošní sezona proběhne výhradně ve Spojených státech

NFL ruší mezinárodní utkání. Letošní sezona proběhne výhradně ve Spojených státech Houston Texans vs Jacksonville Jaguars, Wembley Stadium, Londýn, 2019 | zdroj: Profimedia

Logický krok vedení NFL. Zápasy v Londýně a Mexiku jsou oficiálně zrušeny. 

NFL se v letošní sezoně odehraje pouze ve Spojených státech. Vedení soutěže zrušilo všech pět domluvených utkání, která se měla odehrát mimo americkou půdu. 

V plánu byla dvě utkání na stadionu Tottenhamu Hotspur, dvě ve Wembley a poslední zápas na stadionu Azteca v Mexico City. Komisař NFL Roger Goodel po konzultaci se zástupci všech klubů potvrdil, že celá letošní sezona proběhne na amerických stadionech.

Výkonný viceprezident NFL pro strategii Christopher Halpin prohlásil:

“Po důkladné analýze jsme přesvědčeni, že naše rozhodnutí odehrát všechna utkání ve Spojených státech je správné pro kluby, hráče a fanoušky v USA, Mexiku i Spojeném království. Velice si vážíme našich partnerů v Mexiku a Velké Británii, kteří rozumí našemu rozhodnutí a těší se na zápasy v roce 2021. Děkujeme i skvělým fanouškům za jejich podporu v této složité době.” 

Jedno ze svých osmi domácích utkání měly v zahraničí odehrát organizace Dolphins, Falcons, Cardinals a Jaguars. Zápasy v zahraničí jsou zrušeny a kluby je odehrají na svém domácím stadionu. 

Starosta Londýna Sadiq Khan řekl:

“Zatímco fanoušci NFL v Londýně budou zklamáni, je naprosto správným rozhodnutím zajistit bezpečnost všech, kteří se na tomto sportu podílejí. Vím, že je NFL plně odhodlána vrátit se v sezoně 2021 zpět do hlavního města Velké Británie.” 

I přes pokračující pandemii je start sezony naplánován v řádném termínu. 

“Našim plánem je odehrát sezonu v řádných termínech, včetně playoff,” řekl výkonný ředitel NFL Jeff Pash.

Situace ohledně koronaviru je značně nejistá. Ve většině zemí je již na ústupu, ale Spojené státy vrchol teprve čeká. Nemoci podlehlo více než 67 tisíc lidí. Mezi nakaženými byl i trenér Saints Sean Peyton či linebacker Broncos Von Miller.
Zdroje:
CBS Sports