NFL snižuje zaměstnancům platy. Komisař Goodell přijde o miliony dolarů

NFL snižuje zaměstnancům platy. Komisař Goodell přijde o miliony dolarů Roger Goodell | zdroj: Profimedia

Kvůli ekonomické recesi ztratí zaměstnanci NFL část svých příjmů. Roger Goodell se dobrovolně vzdal celé pohádkové výplaty.

Pandemie koronaviru spustila světovou ekonomickou recesi, která zasáhne celý svět. Ve Spojených státech musely tisíce firem buď omezit nebo úplně zastavit provoz a propouští své zaměstnance. Ekonomická opatření se dotknou i NFL. Ekonomický gigant v příštích měsících sníží platy některým svým zaměstnancům.

Komisař NFL Roger Goodell, který vydělává 40 milionů dolarů za sezonu, se dobrovolně vzdal celé výše výplaty. 

“Ekonomické důsledky pandemie jsou pro naši zemi opravdu značné. Museli jsme podniknout kroky, které sníží dopady na NFL. Zastavili jsme nábor nových zaměstnanců, zmrazili jsme výplaty a provedly důkladný průzkum našich celkových nákladů. Naším cílem je udržet finance a pracovní sílu tak dlouho, jak to jen bude možné,” řekl v rozhovoru komisař NFL.

Někteří zaměstnanci přijdou o 15% svých příjmů, jiní o 5%.

Finanční škrty vyjdou v platnost 22. května a liga doufá, že se v příštích měsících vrátí věci do normálu. Přestože se platy snižují celoplošně, vedení soutěže potvrdilo, že zaměstnanci, kteří si vydělají méně než 100 tisíc dolarů ročně, o žádné peníze nepřijdou. Naopak pracovní skupiny, které nejsou schopni vykonávat žádnou činnost ani na homeofficu, přijdou o výraznou část svých příjmů. 

“Doufám, že se ekonomické podmínky co nejdříve zlepší a umožní vrátit úroveň mezd na dřívější hodnoty,” poznamenal Goodell

Navzdory celosvětové situaci jsou činovníci NFL stále pozitivní a věří, že liga začne v plánovaném zářijovém termínu.

Zdroje:
CBS Sports