NFL zvažuje posunutí Super Bowlu. Přijdeme o utkání hvězd?

NFL zvažuje posunutí Super Bowlu. Přijdeme o utkání hvězd? zdroj: CBS Sports

Pokud pandemie koronaviru ovlivní svět i koncem letošního roku, je možné, že NFL zruší utkání hvězd a posune termín Super Bowlu. 

NFL zvažuje posunutí termínu 54. Super Bowlu, případně zrušení utkání hvězd - Pro Bowlu, pokud dojde kvůli nemoci COVID-19 k posunutí hracích termínů. 

Reportér John Ourand přišel s informací, že vedení soutěže počítá se 17 hracími týdny, ale kvůli pandemii může dojít k určitým změnám v termínové listině. 

“Dva hrací týdny mohou být přesunuty na konec sezony. Třetí týden mohou hrát týmy v závislosti na bye weeku. Součástí preventivních opatření může být i zkrácení času mezi konferenčními finále a Super Bowlem, kdy je pořádán Pro Bowl. V takovém případě by se utkání hvězd nehrálo,” řekl Ourand.

Koronavirová pandemie propukla po skončení loňské sezony a NFL není zdaleka tak zasažena, jako jiné profesionální soutěže. NHL, NBA či UFC jsou pozastaveny a hráči soupeří ve virtuálním světě. 

Uzavření tréninkových center, zákaz lékařských kontrol i virtuální draft komplikují profesionálním klubům jejich práci. Díky dohrané loňské sezoně a oficiálnímu zářijovému startu má vedení NFL dostatek času zajistit veškerá opatření a hladký průběh soutěže. 

Super Bowl LV se má pořádat 7. února 2021 na stadionu Raymonda Jamese v Tampě na Floridě. Výkonný ředitel Tampa Bay Sport Commission Rob Higgins uvedl, že je “v neustále komunikaci s NFL a soustředí se na 7. února 2021.”

Vzhledem ke složitému plánování může přesun Super Bowlu způsobit vedení NFL jeden problém. Pro Tampu je však lepší pořádat finálové utkání v posunutém termínu, než ho nepořádat vůbec. Město by přišlo o obrovské finanční příjmy, které nejsledovanějších sportovní událost v USA městu přinese. Kvůli koronaviru již byla zrušena wrestlerská manie WWE a Tampa nedosáhla na plánované miliony dolarů.