O. J. Howard na odchodu z Tampy. Nahradí Gronka u Patriots?

O. J. Howard na odchodu z Tampy. Nahradí Gronka u Patriots? zdroj: CBS Sports

Buccaneers mají na pozici tight enda přetlak, který nejspíš odnese O. J. Howard.

Kariéra v NFL se může výrazně změnit během pár týdnů. V březnu byl Tom Brady stále ještě hráčem Patriots a Rob Gronkowski trénoval na wrestlingový zápas WWE. Nyní jsou oficiálně představeni na soupisce Tampy Bay Buccaneers. Po Gronkrově podpisu se okamžitě začalo spekulovat o pozici tight enda O. J. Howarda, který Floridu patrně opustí. 

O. J. Howard byl draftován v prvním kole 2017 a za Bucs odehrál 38 utkání, ve kterých napočítal 1456 yardů a 12 touchdownů. Dle dostupných informací dávno před příchodem Gronkzilly jednalo vedení Bucs s Redskins o výměně Howarda za ofenzivního tackla Trenta Williamse. Z dohody patrně sešlo, neboť Redskins stále hledají nápadníka pro hráče, který si sedmkrát zahrál v Pro Bowlu a patří mezi nejlepší ofenzivní tackle celé soutěže.  

Na seznam možných zájemců se přidali New England Patriots. Podle CBS Sports existuje reálná možnost, že se O. J. Howard připojí k tým Billa Belichicka. Dávalo by to smysl, protože šestinásobný vítěz ligy nedokázal zacelit mezeru, která vznikla po odchodu Roba Gronkowského. Hovoří se i o zájmu kovbojů z Dallasu a fanoušci Colts o trade prosí na sociálních sítích. Další možností je i výměna do Green Bay Packers. O zájemce nebude nouze.

Bucs mají v letošním draftu sedm výběrů a tým mohou výrazně posílit. Na pozici tight enda je ale tým ve slepé uličce. V roce 2018 podepsala Tampa šestiletý kontrakt s tight endem Cameronem Bratem, který si vydělá 40 milionů dolarů. Gronk má smlouvu na rok, takže pouštět Howarda nevypadá jako chytrý tah. Pokud ale přijde nabídka, kterou vedení Tampy nedokáže odmítnout, uvidíme v září Howarda v novém dresu. 

Letošní virtuální draft začne ve 02:00 našeho času a sledovat ho můžete přes NFL game pass, který je nyní zcela zdarma.

Fanoušci nezaháleli a ihned zaplavili sociální sítě vtipnými příspěvky
Zdroje:
CBS Sports