Ofenzivní koncert v podání Saints a 49ers

Ofenzivní koncert v podání Saints a 49ers zdroj: Saints

Utkání sezony v New Orleans. Hráči nasázeli 94 bodů.

Neskutečný ofenzivní koncert viděli diváci na stadionu Mercedes-Benz Superdome v New Orleans. Domácí Saints přivítali San Francisco 49ers v přímém souboji o vedoucí tým konference NFC. Utkání přineslo 94 bodů, působivé ofenzivní akce, chyby rozhodčích i infarktový závěr.

Nejočekávanější duel tohoto víkendu v konferenci NFC dopadl nad očekávání dobře. Střet těžkých vah amerického fotbalu přinesl ofenzivní koncert a téměř dokonalé představení obou quarterbacků. Drew Brees ve svém prvním ofenzivním drivu skvělým pasem nalezl Jared Cooka, který zaznamenal první touchdown utkání. Jimmy Garoppolo se nenechal zahanbit a v následující hře odpověděl stejnou mincí a Kendrick Bourne srovnal stav utkání. V první čtvrtině padli čtyři touchdowny a jedenou 49ers puntovali.

Tím ofenzivní festival teprve začal a skončil až se závěrečným hvizdem. V druhé čtvrtině se týmy opět přetahovali v unikátních ofenzivních akcích. Dva touchdowny na straně domácích, tři na straně hostů ze San Francisca. Začátkem druhého poločasu oba týmy zlepšily obranu a dovolily útokům pouze dva field goly pro Saints a jeden touchdown, který položil Tight End 49ers George Kittle.

Drama vyvrcholilo ve čtvrté čtvrtině, kdy rozhodčí nepochopitelně neodpískali držení domácího wide receivera a poškodili domácí tým, který přišel o možnost rozehrát akcí poblíž red zony. Minutu před koncem domácí Saints získali dalších 6 bodů za touchdown Tre´Quana Smithe. Následná nepovedená dvou bodová konverze nakonec rozhodla zápas, protože 49ers stačil field goal k vítězství. Pro Saints už to vypadalo nadějně, když JimmyG rozehrával na vlastních 33 yardech 4th&2. Jenže míč dostal opět George Kittle a neskutečnou akcí, kdy na něm vyseli tři obránci soupeře, získal pohodlnou pozici pro kopáče San Francisca. A Robbie Gould vteřinu před koncem nezaváhal a rozhodl zápas.

Každé vítězství na hřišti soupeře je důležité, vítězství v New Orleans má ještě větší váhu. I přes téměř dokonalý výkon Drew Breese zvládla defenziva San Francisca v klíčových chvílích udržet útok soupeře na uzdě. Důležitá výhra může 49ers přinést v konečném součtu kýženou výhodu v podobě domácího prostředí v play off.

Pro Saints je prohra velkou ranou. Drew Brees naházel 349 yardů, pět touchdownů bez jediného interceptions. Quarterback 49ers Jimmy Garoppolo předvedl podobný výkon a přiváděl obranu Saints k zoufalství. V průběhu utkání se zranil tight end domácích Jared Cook, kterého ofenziva nedokázala patřičně nahradit. Velkou kaňkou na utkání je chyba rozhodčích, která Saints výrazně poškodila a připravila domácí o možnost rozhodnout utkání.

Jimmy Garoppolo v utkání zaznamenal 349 yardů, čtyři touchdowny a jeden interception. Zkompletoval 26 přihrávek z 35 pokusů.

Drew Brees zkompletoval 29 ze 40 přihrávek pro 349 yardů a pět touchdownů.

Úžasná čísla obou rozehrávačů.

Utkání dvou nejlepších týmů NFC přineslo nevídanou ofenzivní podívanou, která ozdobila letošní sezonu. Můžeme se těšit, co nám obě mužstva přinesou v play off.

 

49ers : Saints 48:46

Tagy:
Week 14
Zdroje:
NFL.com