Patrick Mahomes je favoritem na MVP příští sezony

Patrick Mahomes je favoritem na MVP příští sezony Patrick Mahomes | zdroj: Profimedia

Patrick Mahomes a Lamar Jackson jsou hlavními kandidáty na MVP 2020. Mladí quarterbaci táhnou ofenzivy svých mužstev a překonávají jeden rekord za druhým.

Quarterback vítěze Super Bowlu je prvním hráčem historie, který získal prsten pro šampiona NFL a byl zvolen MVP před svými 25. narozeninami. Favoritem bude i v příští sezoně a ve čtyřiadvaceti letech může přidávat další rekordy. 

Rodák z Texaxu v únoru dovedl Chiefs k vysněné Lombardiho trofeji, na kterou náčelníci čekali dlouhých 50 let. Mahomes byl ve finále zvolen nejlepším hráčem a nebýt zranění z úvodu sezóny, nebyl Lamar Jackson tak jednoznačným králem. V seznamu favoritů na MVP 2020 je spousta quarterbacků, mezi nimi Tom Brady, Drew Brees či Aaron Rodgers. 

Patrick Mahomes +350

Lamar Jackson +600

Russell Wilson +800

Deshaun Watson +1400

Tom Brady +1600

Drew Brees +1800

Dak Prescott +2000

Kyler Murray +2500

Carson Wentz +2500

Aaron Rodgers +2500

Žádný hráč ocenění neobhájil od dob Paytona Manninga v sezonách 2008 a 2009. Tom Brady získal ocenění 2x a pokud překvapí svět a zazáří v útoku Buccaneers, bude prvním sportovcem, kterého zvolili MVP ve třech různých dekádách. 

Russell Wilson i Drew Brees na své první MVP čekají již dlouhé roky. Russell Wilson stále táhne útok Seahawks a loňskou sezonu klub zakončil s bilancí 11-5. Brees překonal rekord v počtu pasových touchdownů a s číslem 77 416 kraluje historických tabulkám. 

Jedinými defenzivní hráči, kteří natolik zazářili, aby ovládli celou soutěž, jsou linebacker Giants Lawrence Taylor (1986) a defenzivní tackle Vikings Alan Page. Jediným vítězem ze special teamu je kicker Mark Moseley, který v sezoně 1982 výrazně pomohl Redskins zvítězit v Super Bowlu.

Zdroje:
CBS Sports