Patriots míří do playoff po jedenácté v řadě

Patriots míří do playoff po jedenácté v řadě zdroj: Patriots

Obhájci titulu získali jistotu playoff.

Můžete je milovat, můžete je nenávidět, ale jedno Patriotům upřít nelze – jsou nejúspěšnější organizací severoamerického profesionálního sportu posledních dvaceti let. Od nástupu trenéra Billa Belichicka vybojovali 6 Super Bowlů a stali se postrachem celé NFL. Tým okolo Toma Bradyho v letošní sezoně znovu kraluje divizi AFC East a s předstihem míří do playoff. Jedná se o jedenáctou účast Patriotů v playoff v řadě.

Patriots v posledních letech vládnou amerického fotbalu. V dnešním světě plném finančních omezení, platových stropů a každoročních draftů se může stát, že tým během dvou let kompletně obmění soupisku. Bill Belichick je trenérský mág, který dokáže z každého hráče vymáčknout to nejlepší. Patriots díky dobrým výsledkům tradičně nevybírají v prvních kolech draftu, a proto se ohlížejí po jiných hráčích, kteří zapadnou do herního systému. Belichick je především defenzivně laděný kouč a obraná hra vždy zdobila jeho tým. V letošní sezoně obrana Patriots drtí konkurenci a v téměř všech statistikách dominuje celé NFL. New England dovolí soupeřům nejméně bodů, nejméně naběhaných yardů, dále nachytali nejvíce interception a také nejvíce krát sackovali quarterbacka soupeře. Působivá bilance, která drží obhájce titulu nad vodou.

Problém nastává na opačné straně hřiště. Útok vedený Tomem Bradym se trápí a selhává především proti silným soupeřům. Brady zatím nenalezl potřebou souhru s novými wide receiveri a Julian Edelman na vše sám nestačí. Mohamed Sanu sice útoku pomáhá, ale je stále nováčkem a v týmu si zvyká. Patriots měli v sezoně lehčí rozlosování a proti slabším soupeřům útok vynikal. Porážky s Ravens, Chiefs a Texans však ukázali velké mezery v útočné hře, které musí Belichick vyřešit než začne rozhodující fáze sezóny. Na druhou stranu, Patriots hrají v prosinci a lednu tradičně svůj nejlepší fotbal a rozhodující zápasy nevyhrává útok, ale skálopevná obrana.

V nedělním utkání přehráli Cincinnati Bengals poměrem 34-13 a zajistili si jedenáctou účast v playoff v řadě, což je nejdelší šňůra v celé NFL. New England (11-3) si může v příštím duelu zajistit prvenství v divizi, stačí na domácí půdě porazit Buffalo Bills.

Odborníci na vítěze konference AFC pasují Baltimore Ravens. Tým okolo Lamara Jacksona již dokázal Patrioty porazit, ale základní část je jiná soutěž. Playoff se hraje jinak a zkušenosti týmu okolo Toma Bradyho se budou hodit. Ať se to fanouškům líbí nebo ne, New England znovu dojde daleko a stále patří mezi hlavní favority na zisk Super Bowlu.

Tagy:
playoff
Zdroje:
NFL.com