Play off 2019 - jaké šance mají týmy po 13. víkendu?

Play off 2019 - jaké šance mají týmy po 13. víkendu? zdroj: NFL.com

Po 13. hracím víkendu poznáme další účastníky play off 2019. 

Hráči Houstonu Texans překvapili celou NFL, když v neděli přehráli New England Patritos na jejich hřišti v poměru 22 – 28. Nečekaná porážka obhájců titulu zamotala situaci v konferenci AFC. Patriots a Baltimore Ravens vedou AFC s bilancí 10-2 a míří vstříc play off jako hlavní favoriti na postup do Super Bowlu.

Tým Kansas City Chiefs, který stojí na Patricku Mahomesovi, se pyšní bilancí 8-4 a suverénně vévodí divizi AFC West. Chiefs brzy narazí na favorizované Patriots a utkání ukáže, kdo míří do play off v lepší formě a rozpoložení.

AFC – týmy mířící do play off

  1. Baltimore Ravens (10-2) – Ravens vedení Lamarem Jacksonem hrají ve skvělé pohodě, což předvedli v utkání proti 49ers, které zvládli v poměru 20 – 17.
  2. New England Patriots (10-2) – Patrioti se trápí v útoku. Spolupráce mezi Bradym a útočnými hráči nefunguje, jak by měla. Vinou jsou rozsáhlá zranění a pokles formy Toma Bradyho. Tým však táhne výborná obrana, a když vezmeme v potaz zkušenosti a vzestupnou formu týmu z Foxborough, obhájci titulu jsou největšími favority na zisk Super Bowlu.
  3. Houston Texans (8-4) – Texans o víkendu přehráli obhájce titulu, navíc na jejich domácím stadionu Foxborough. Důležité vítězství posunulo Texasany vstříc play off a ukázalo, že mohou soupeřit s každým týmem AFC.
  4. Kansas City Chiefs (8-4) – Chiefs museli odehrát několik utkání bez Patricka Mahomese a poztráceli několik důležitých bodů. O víkendu přejeli Raiders 40-9 a pojistil si první místo v divizi AFC West. Kansas trápí špatná hra defenzivní lajny, a jak všichni víme, play off vyhrávají obrany. Uvidíme, jak si Mahomes a spol. povedou proti našlapanému útoku Ravens či Texans.
  5. Buffalo Bills (9-3) – Bill mají s devíti výhrami postup téměř jistý, i když přes wild card za suverénními Patriots. Buffalo zdobí skvělá obraná hra a quarterback John Allen nabírá formu a patří mezi nejlepší rozehrávače soutěže.
  6. Pittsburgh Steelers (7-5) – Oceláři přehráli Cleveland a udrželi druhé místo v divizi AFC North za suverénními Ravens. V závěru sezony čeká Pittsburgh ještě hodně práce, ale wild card pro play off, by měli udržet.

NFC – týmy mířící do play off

  1. New Orleans Saints (10-2) – Saints bez větších problémů přehráli Atlantu Falcons a udrželi si suverénní pozici v divizi NFC South. V neděli nastoupí v domácím utkání proti 49ers a vítěz duelu si zajistí výhodu domácího prostřední v úvodním kole play off.
  2. Seattle Seahawks (10-2) – Odborníci a fanoušci mluví především o 49ers, ale nejlepším týmem NFC jsou právě mořští orli ze Seattlu. Seahawks v důležitém utkání přehráli Vikingy a zůstali na čele divize NFC West.
  3. Green Bay Packers (9-3) – Packers bez větší problémů přehráli New York Giants a odčinili porážku od San Francisca. V příštím kole narazí na slabý tým z Washingtonu a případná výhra posune Packers blíže vysněnému vítězství v divizi NFC North.
  4. Dallas Cowboys (6-6) – Kovbojové prohráli v Buffalu, ale i přesto vévodí divizi NFC East. Příště narazí na Chicago Bears a v 16. týdnu v rozhodujícím utkaní změří síly s divizním rivalem Philadelphii Eagles.
  5. San Francisco 49ers (10-2) – Tým okolo Jimmy Garoppola prohrál s Ravens a přišel o status nejlepšího týmu ligy. V příštím utkání zavítají do New Orleans k duelu s vítězi divize NFC South. Tento duel ukáže aktuální formu obou týmu a jejich případné šance v play off.
  6. Minnesota Vikings (8-4) – Vikingové prohráli duel se Seattlem a v divizi NFC North ztrácí na konkurenci z Green Bay. Navíc přišli o hvězdu týmu Dalvina Cooka, což je citelné oslabení pro zbytek sezony. V příštím utkání narazí na Los Angeles Rams a ve čtyřech zbylých duelech nastoupí 3x v domácím prostředí, což je obrovská výhoda do závěru sezony.
Tagy:
playoff
Zdroje:
CBS Sports