Přestup dekády! Tom Brady míří za floridským sluncem do Tampy

Přestup dekády! Tom Brady míří za floridským sluncem do Tampy zdroj: instagram.com/nfl

Quarterback Tampy Bay Buccaneers Tom Brady. Neobvyklé spojení, na které si musíme zvyknout.

Necelých jedenáct hodin poté, co Tom Brady informoval, že končí v dresu New England Patriots, pronikla na veřejnost informace o novém angažmá. Legendární TB12 míří na Floridu do týmu Tampa Bay Buccaneers.

Šestinásobný vítěz Super Bowlu podepsal kontrakt na roční příjem 30 milionů dolarů. Bradyho životní transfer přichází po týdnech bouřlivých spekulací, kdy mlčel hráč i vedení Patriots. Nejlepší hráč historie včera na Twitter umístil dojemný příspěvek, ve kterém se loučil s Patrioty a půl dne poté souhlasil s přestupem k Buccaneers.

Hovořilo se o dvou destinacích – Chargers a Bucs. Titans prodloužili s Tannehillem, Brees zůstává v New Orleans, Philip Rivers jako volný hráč odešel do Indianapolis a tak Brady vybíral mezi Východním a Západním pobřežím Spojených států. Zvítězila Florida a bývalý vůdce Patriotů ve svých dvaačtyřiceti letech poprvé mění profesionální dres. 

Držitel šesti mistrovských prstenů, čtrnáctinásobný Pro Bowler, trojnásobný first team All Pro a také trojnásobný MVP se připojí k Tampě Bay, která nezasáhla do playoff dlouhých 13 let. Brady povede v útoku dva tisíci yardové receivery Mika Evanse a Chrise Godwina, tight endy J. O. Howarda a Camerona Brata nebo talentovaného running backa Ronalda Jonese.

Bukanýři tak posunou na druhou kolej quarterbacka Jameise Winstona, který podává nekonzistentní výkony a více chybuje, než správně hází. Dosavadní starting quarterback naházel 121 touchdownů a 88 interceptions během své floridské štace. V uplynulé sezoně měl stejně touchdownů i interceptionů – 30.
Kouč Bucs Bruse Arians delší dobu tvrdil, že s Winstonem nepočítá a poohlídne se po náhradě. Po přezkoumání všech variant se vedení organizace rozhodlo investovat 30 milionů do nestárnoucího veterána. Winston se ve středu stane volným hráčem a může si hledat nové angažmá.

K velkému a překvapivému kroku se uchýlila organizace Buccaneers. Brady patří mezi nejsledovanější sportovní celebrity a do Tampy teď míří zraky celého světa. Nejlepší quarterback v dějinách amerického fotbalu přinese bukanýrům nejen sportovní kvalitu, ale i zájem médii a fanoušků z celého světa.

Zdroje:
NFL.com