Přetlak quarterbacků v New Orleans. Kam by mohl zamířit Bridgewater?

Přetlak quarterbacků v New Orleans. Kam by mohl zamířit Bridgewater? zdroj: neworleanssaints.com

Brees prodlužuje veleúspěšnou kariéru, Hill si věří do základní sestavy. Skončí u týmu Bridgewater?

Rozhodnutí Drew Breese pokračovat v dlouhé kariéře vyvolalo v táboře Saints velké nadšení. To ovšem patrně nesdílí Teddy Bridgewater, který začne hledat nové angažmá. Sedmadvacetiletému hráči skončila smlouva a nyní čeká opravdu tučný finanční šek. Při zranění Breese v úvodu sezóny veterána zastoupil v několika utkáních a vedl si znamenitě. O zájemce tedy nebude nouze a Bridgewater si může vybrat opravdu silnou organizaci.

V letošním draftu bude na výběr spousta talentovaných quarterbacků, ale i sedmadvacetiletý Američan bude horkým zbožím. Odehrál pouze 34 utkání, ale s velmi solidní bilancí 22-12. Jako druhý nejmladší starting quarterback mohl s Vikingy vyhrát Super Bowl, nebýt památného špatně trefeného field golu kickera Minnesoty. 

Bridgewater je klasický passový quarterback, který rychle odhazuje míče, využívá své silné paže a přesného načasování přihrávek. Potřebuje k sobě ale vhodné spoluhráče, především rychlé, flexibilní hráče, kteří se nebojí improvizovat.  

Co se týče platových požadavků, mluví se o částce okolo 25 milionů dolarů ročně. Jsou to obrovské peníze, ale vezmeme-li v potaz částky hráčů, jakými jsou Jimmy Garoppolo, Kirk Cousins či Derrek Carr, jejichž výplaty se pohybují kolem třiceti milionů, tak nejde to tak nereálnou sumu. Případný zaměstnavatel tedy sáhne hluboko do kapsy, ale to je dnešní americký fotbal. 

Organizace, kam může Teddy Bridgewater zamířit: 

New Orleans Saints

Navzdory podpisu nové smlouvy s Breesem mohou Saints nabídnou nový kontrakt i výrazně mladšímu rozehrávači. Když měl Brees zraněnou ruku, Bridgewater za veterána plnohodnotně zastoupil a množily se hlasy, že si zaslouží být jedničkou. Saints vyhráli všech pět utkání a Bridgewater si skvěle rozuměl nejen s ofenzivní lajnou, ale především s hvězdným receiverem Michaelem Thomasem. Pokud vedení organizace vyřeší problémy s platovým stropem, nová smlouva dává smysl. 

New England Patriots

Tom Brady se stále nevyjádřil, zda bude pokračovat v kariéře a proto se zdá, že Bill Belichick začne hledat nového quarterbacka. Trenér Patriots je známý tím, že si hráče pečlivě vybírá a často učiní transfer, kterým šokuje svět. Bridgewater je hráč s velmi vysokým herním IQ a skvěle by zapadl do složitých taktických “specialit” Joshe McDanielse. Vzhledem k hráčově inteligenci a profesionálnímu přístupu by mohl do kabiny Patriots skvěle zapadnout a pokusit se o nemožné, nahradit legendárního Toma Bradyho.

Carolina Panthers

Když dokázal táhnout útok Saints, dokáže to i v Karolině. Panthers mají ve svém trenérském štábu bývalého asistenta Saints Joe Bradyho. Tento ofenzivní mág se zaměřuje na pasovou práci quarterbacků s receivery a s Bridgewaterem úspěšně spolupracoval v New Orleans. Pokud se Panthers zbaví Cama Newtona, Bridgewater je vhodnou náhradou.

Pittsburgh Steelers 

V sedmadvaceti letech určitě touží hrát od začátku, ale u Steelers si může vydělat velké peníze a čekat na svou šanci. Jednička týmu quarterback Ben Roethlisberger bojuje se zraněními a zdaleka není v optimální formě. Bridgewater může být skvělou variantou na druhou pozici, kvůli své povaze bez problémů zapadne do týmů a může se učit od dalšího veterána a čekat na svou příležitost.

Zdroje:
NFL.com