První potvrzený případ koronaviru mezi hráči NFL. Nakazil se center Rams Brian Allen

První potvrzený případ koronaviru mezi hráči NFL. Nakazil se center Rams Brian Allen Brian Allen | zdroj: Profimedia

Ztratil čich, chuť a cítil velkou únavu. Lineman LA Rams Brian Allen je prvním hráčem NFL, který se nakazil novým typem koronaviru. 

V březnu se koronavirem nakazil trenér New Orleans Sainst Sean Payton, který nákazu úspěšně překonal. Prvním nakaženým profesionálním hráčem je centr Los Angeles Rams Brian Allen. Zprávu potvrdil i trenér Rams Sean McVay.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Illions studoval na Michiganské státní univerzitě a Rams si ho vybrali ve čtvrtém kole draftu 2018. Během dvou sezon odehrál 22 utkání a před dvěma lety pomohl beranům do finále Super Bowlu, kde v taktickém a defenzivním utkání podlehli Tomu Bradymu a New England Patriots.

S informací přišel Jay Glazer z FOX Sport, který s Allenem telefonicky hovořil. 

„Mluvil jsem s Brianem a řekl mi, že se nakazil někdy před třemi týdny. První věc, kterou řekl bylo, že se probudil a začal ztrácet čich. Nasypal si do nosu sůl a vůbec nic necítil. Poté ztratil i chuť.“

Glazer tvrdí, že Allen trpěl únavou, bolestí v krku i hlavy. Cítil se úplně jinak, než při nákaze obyčejnou chřipkou. Příznaky přetrvávali několik dní, než se ofenzivní lineman rozhodl navštívit lékaře, který potvrdil nákazu koronavirem. Doktoři údajně Allenovi řekli, že se mu chuť a čich vrátí během šesti až osmi měsíců.

Kouč Sean McVay mluvil o tom, čím si musí projít, když se jeden z jeho svěřenců nakazí nemocí, které se stala globální pandemií.

„Prví důležitou věcí je se ujistit, že děláš všechny potřebné kroky, abys věděl, že se všichni cítí zdravě. Včera jsem s Brianem mluvil a jsem opravdu rád, že se cítí dobře a je na dobré cestě k uzdravení. Myslím, že všichni chápeme, co ta nemoc znamená a jsme rádi, že nás Brian ihned informoval a mohli jsme zabránit případnému dalšímu šíření.“

Hráčův zdravotní stav se poslední dny výrazně zlepšil. Hráč se cítí zdraví, fyzicky silný a těší se na start nové sezony.

Zdroje:
CBS Sports