Quinnen Williams z NY Jets byl zatčen na letišti kvůli držení střelné zbraně

Quinnen Williams z NY Jets byl zatčen na letišti kvůli držení střelné zbraně zdroj: Profimedia

 V zavazadle měl nenabitou zbraň, na kterou neměl ve státě New York licenci a byl zadržen letištní policií. 

Defensivní lineman New Yorku Jets Quinnen Williams byl ve čtvrtek zatčen na New Yorském letišti La Guardia. Dvaadvacetiletý zadák byl zadržen, protože zkoušel přes pasovou kontrolu pronést nenabitou zbraň, čehož si všimli dotčené orgány a nováčka v NFL zadrželi kolem deváté hodiny večerní. 

Williams nesl v tašce pistoli Glock 19 a byl zadržen u odbavovacího pultu. Na tuto zbraň má zadák Jets licenci ve státě Alabama, proto ji nemůže legálně nosit ve státě New York. Poloautomatickou zbraň, původem z Rakouska, neměl Williams nabitou, ale munici měl v příručním zavazadle. To je pro vyšetřování důležité, protože stačí, aby pachatel nosil munici v tašce a již se zbraň bere jako “nabitá”. 

Státní zástupce Alex Spiro o situaci prohlásil:

"Pan Williams dodržuje a respektuje naše zákony. Jednalo se o nedorozumění, jakým způsobem je zbraň registrována a držena. Celá situace se brzy vyřeší.” 

Williams byl hvězdou Alabamské univerzity, kde dokonce získal ocenění pro nejlepšího zadáka státu Alabama. Do NFL si ho vybrali Jets jako třetí volbu draftu 2019. Úvod sezóny zmeškal kvůli zranění a celkově nastoupil do třinácti utkání, ve kterých si připsal osmadvacet obranných zákroků a tři sacky. 

Rodák z Alabamy musí 25. března k soudnímu stání, kde situaci vysvětlí. Vzhledem k tomu, že jde nejspíš jen o nedorozumění, tak hráči žádný velký trest nehrozí.

Zdroje:
CBS Sports