Rams přehráli Seattle a bojují o playoff

Rams přehráli Seattle a bojují o playoff zdroj: apnews

Los Angeles Rams chytá formu. Playoff ještě není ztraceno. 

Když v poslední čtvrtině utkání položil Todd Gurley sedmi yardový touchdown, o vítězství LA Rams již nebylo pochyb. Rams ukončili pěti zápasovou vítěznou sérii Seahawks a zamotali situaci v divizi NFC West.

Zatím je příliš brzy tvrdit, že Rams vyřešili ofenzivní trable srážící výkony mužstva, které v loňském roce zápolilo v Super Bowlu. Vzestupná forma týmu kolem Jareda Goffa ale značí, že berani stále můžou pomýšlet na účast v playoff.

„Konečně jsme hráli tak, jak si trenér i vedení klubu představuje,“ řekl po utkání defenzivní tackle Rams Arron Donald.

Quarterback Jared Goff naházel 293 pasových yardů pro dva touchdowny, Tood Gurley získal 79 běhových yardů a položil rozhodující touchdown ve čtvrté čtvrtině utkání.

Rams v utkání působili skvělým dojmem a dali vzpomenout na výkony z posledních dvou ročníků. Důležitá výhra nad Seahawks je pátým vítězstvím v sedmi utkáních, což ukazuje stoupající formu před rozhodující fází základní části NFL.

Levý tackle Rams Andrew Whitwort po zápase prohlásil: „Jsme teď jiný tým, tým s lepší mentalitou. V posledních třech týdnech hrajeme tak, jak si přestavujeme. Uvidíme, jak se věci vyvinou, ale nyní se nám opravdu daří.“

Rams nahánějí Minnesotu (9-4) v boji o druhou wild card pozici pro playoff. Důležitá výhra nad silným Seattlem situaci Rams výrazně vylepšila.

Trenér Seahawks Pete Carroll byl po zápase hrubě nespokojen.

„Zápas nám nevyšel. Nehráli jsme tak, jak jsem si přestavoval. Musím pogratulovat soupeři, hráli opravdu skvěle.“

Rozehrávač Seattle Russell Wilson byl pod neustálým tlakem obrany Rams a nenavázal na skvělé výkony z předchozích utkání. Do statistik zapsal jeden interception a žádný touchdown.

„Nebyli jsme na hřišti sami sebou. Přehráli nás a my nevěděli, jak se s tím vypořádat,“ řekl tight end Rams Jakob Hollister.

Vítězství nad Seahawks byl poslední zápas Rams na stadionu Coliseum. Rams se stěhují do nového sídla, paláce za miliony dolarů, který stojí v Inglewoodu a nese název SoFi Stadium. Coliseum je historická aréna, kde se první utkání odehrálo před 96 lety.

Rams v příštím utkání odletí do Dallasu k zápasu s Cowboys. Seattle čeká výlet do nevyzpytatelné Caroliny a oba týmy potřebují bezpodmínečně zvítězit.

Tagy:
Week 14