Rams propustili Todda Gurleyho! Falcons rychle přišli s nabídkou

Rams propustili Todda Gurleyho! Falcons rychle přišli s nabídkou zdroj: CBS Sports

Další šokující transfer je na světě. LA Rams ukončili spolupráci s running backem Toddem Gurleym, který podepsal roční smlouvu s Atlantou Falcons.

Management Los Angeles Rams rozvázal kontrakt s running backem Toddem Gurleym. Pětadvacetiletý hráč přišel do LA v roce 2015 a podepsal kontrakt na 57,5 milionů dolarů. Kvůli problému s platovým stropem se Rams rozhodli spolupráci ukončit a naslouchat případným nabídkám. Podepíše Gurley s Atlantou Falcons? 

Hlavní trenér Rams Sean McVay prohlásil: 

“Děkuji Toddovi za vše, co pro klub udělal na hřišti i mimo něj. Pro můj trenérský růst udělal opravdu hodně, byl vůdcem týmu a budu na něj vzpomínat, jako na jednoho z nejlepších beranů všech dob. Přeji mu jen to nejlepší.” 

Rodák z Georgie a student univerzity v Georogii byl draftován v roce 2015 jako desátý v pořadí. Během pěti sezon v profesionálním fotbale doběhl pro 5404 yardů a 58 touchdownů. Dále zachytil 218 přihrávek pro 2090 yardů a 12 touchdownů. Trojnásobný Pro Bowler prohrál v roce 2019 finále Super Bowlu s New England Patriots. 

Generální manažer Rams Les Snead k situaci řekl:

“Když jsme Todda v roce 2015 draftovali, věděli jsme, že je to jedinečný talent, který předvede na hřišti své unikátní umění. Stal se jedním z nejlepších hráčů soutěže, ale co je důležitější, byl skvělým parťákem do kabiny, se všemi skvěle vycházel a to ukazuje jeho povahové vlastnosti. Je opravdu skvělým člověkem.” 

Rams mají na pozici running backa třetí volbu draftu Darrella Hendersona a veterána Malcolma Browna. Dá se tedy očekávat aktivitu na přestupovém trhu a posílení běhové hry. 

Překvapivý krok Rams šokoval svět a hráče nenechal chladnými. Ti okamžitě reagovali na sociálních sítích, včetně Gurleyho samotného.

Nová smlouva s Atlantou Falcons

Netrvalo to ani 24 hodin a hvězdný running back má nové angažmá. Ian Rapoport z NFL Network dnes ráno oznámil, že dvojnásobný All Pro running back podepsal roční kontrakt se sokoly z Atlanty. Organizace zatím nevydala oficiální prohlášení, ale můžeme ho čekat během následujícího víkendu. 

Zdroje:
NFL.com