Redskins mají další problém. 15 žen obviňuje klubové zaměstnance ze sexuálního obtěžování

Redskins mají další problém. 15 žen obviňuje klubové zaměstnance ze sexuálního obtěžování Washington Redskins | zdroj: redskins.com

Mezi obviněnými je dlouholetý klubový hlasatel či členové užšího týmu majitele Dana Snydera. 

Závažným obviněním čelí organizace Washington Redskins. Patnáct žen, které v minulosti v klubu pracovaly, tvrdí, že byly mezi lety 2006 až 2019 sexuálně obtěžovány jinými zaměstnanci.

Novináři z Washington Post hovořili s patnácti ženami, z nichž čtrnáct zůstalo v anonymitě kvůli strachu z odplaty a také kvůli tomu, že podepsaly s klubem dohodou o mlčenlivosti. 

Emily Applegate pracovala v organizaci od roku 2014 a dle svých slov každý den slyšela o sexuálním obtěžování a verbálním zneužívání. 

Majitel klubu Dan Snyder obvinění odmítá a celou kauzu přenechá právničce Beth Wilkinsonové, která organizaci zastupuje dlouhé roky.   

Organizace vydala oficiální prohlášení:

“Náš fotbalový tým bere otázky chování zaměstnanců velmi vážně. I když o situaci mezi zaměstnanci nehovoříme veřejně, kdykoliv jsou vznesena nějaká obvinění, okamžitě je vyřešíme.” 

Kouč Don Rivera dodal:

“Nejdůležitější je, abychom se posunuli dopředu. Každý musí pochopit, že zastáváme politiku otevřených dveří bez jakékoliv odplaty. Moje dcera pracuje pro klub a já žádné nevhodné chování opravdu nedovolím.” 

Sedm bývalých zaměstnankyň obvinilo rozhlasového hlasatele Larry Michaela z nevhodného chování, včetně verbálních sexuálních útoků. Michael na svoji funkci rezignoval koncem minulého týdne. 

Alex Santos, bývalý klubový vedoucí, byl obviněni osmi zaměstnankyněmi ze sexuálního obtěžování. Rhiannon Walkerová uvedla, že ji Santos chytil za pozadí a řekl, že má “zadek jako vagon”. 

“Připadalo mi to jako ta nejhorší věc na světě, ale jemu to bylo jedno. Myslel si, že je to legrační,” řekla Walkerová.