Rekord padl! Drew Brees naházel 541 touchdownů

Rekord padl! Drew Brees naházel 541 touchdownů zdroj: CBS Sports

Drew Brees překonal Peytona Manninga, zaznamenal 541 touchdownů.

Drew Brees přepsal historii. Quarterback New Orleans Saints překonal Peytona Manninga v počtu touchdownových pasů a s číslem 541 vstoupil do historie. Rekord padl v pondělním utkání proti Colts, kdy Brees naházel čtyři touchdowny a pomohl porazit Hříbata 34 – 7.

Brees pokořil rekord ve třetí čtvrtině utkání, kdy hodil pěti yardový pas na touchdown Joshe Hilla a nesmazatelně se zapsal do historie amerického fotbalu. Drew běžel oslavit touchdown s trenérem Saints Seanem Paytonem, který Breese trénuje již čtrnáct sezón. Radost propukla i ve VIP lóži, kde utkání sledovala Breesova rodina.  

„Bez Seana Paytona bych to nedokázal,“ prohrásil quarterback.

Brees své mistrovství znovu potvrdil o pár minut později, když krásným pasem dlouhým 28 yardů skvěle našel Taysoma Hilla pro čtvrtý touchdown domácích.

Letošní sezona je další, kdy Brees sesadil Paytona Manninga z čela historických tabulek. V loňském roce překonal Manninga v počtu pasových yardů (71,940) v pátém hracím týdnu roku 2018.

„Dnes to byla zvláštní noc. Nevím, kdo to datum vybral, že nastoupíme v pondělí proti Colts. Je to přesně 10 let co jsme proti nim hráli a získali Super Bowl. Říkám si, jestli si ze mě někdo nedělá srandu. Celá má kariéra mi proběhla před očima. Je to velká čest, nikdy mě nenapadlo, že budu součástí něčeho takového.“

Na paty Breesovi dýchá další legenda Tom Brady. Jeho číslo činí 538 touchdownů a dá se předpokládat, že do konce sezony ještě pár přihrávek připíše.

Dlouholetý trenér Saints Sean Payton po zápase neskrýval nadšení z výsledku utkání. „Je to důležité vítězství a velký večer pro Dreewa. Jednoho dne jeho skvělá éra skončí, ale ještě nenastal čas.“

Brees, Brady či Wilson. Legendy amerického fotbalu, kteří píšou dějiny. Jednou jejich éra skončí a přijdou nové superstars. Ale taková čísla, jaká zdobí Dreew Breese, v budoucnu těžko někdo zaznamená.

Tagy:
rekord
Zdroje:
NFL.com