Rekordy a milníky letošní sezóny

Rekordy a milníky letošní sezóny NFL 100 let | zdroj: NFL.com

V jubilejní sté sezoně NFL může dojít k překonání dlouholetých rekordů či milníků. Brady, Gore či Brees se můžou definitivně zapsat mezi legendy. 

Arizona Cardinals

Larry Fitzgerald z Arizony potřebuje 23 zachycených přihrávek, aby překonal Tony Gonzaleze (1325 zachycení), který se nachází na druhém místě v celé NFL. Historickou tabulku vede Jerry Rice s 1549 zachycenými pasy. Fitzgerald vstoupil do sezony 2019 s číslem 1303.

Atlanta Falcons

Quarterback Matt Ryan touží získat 3280 pasových yardů, aby se stal desátým hráčem historie, který překoná hranici 50 000 pasových yardů.

Buffalo Bills

Running back Bills Frank Gore s číslem 15 269 naběhaných yardů, překonal Barry Sanderse a posunul se na třetí místo historických tabulek v naběhaných yardech.

Carolina Panthers

Christian McCaffrey potřebuje získat 52 zachycení k pokoření LaDamiana Tomlinsona (238 zachycení) a stane se prvním running backem, který zachytil nejvíce přihrávek ve svých prvních třech sezonách. Do letošní sezony vstoupil McCaffrey s více než 187 zachyceními v předchozích dvou sezonách.

Chicago Bears

Medvědi měli právo první výkopu ve sté sezoně NFL.

Cleveland Browns

Jarvis Landy potřebuje 48 zachycených přihrávek, aby stanovil nový rekord pro prvních šest sezon hráče v NFL. Landry vstoupil do letošní sezony s bilancí 481 zachycení v letech 2014 – 2018.

Baker Mayfield zkusí náhazet 23 pasových touchdownů, aby se stal sedmým hráčem historie, který naházel 50 touchdownů během prvních dvou sezon.

Denver Broncos

Obrácen Denveru Von Miller potřebuje v letošní sezoně získat alespoň dva sacky (stažení quarterbacka soupeře) a pokoří hranici 100 kariérních sacků.

Detroit Lions

Quarterback Lions Matthew Stafford zkusí získat 1 474  pasových yardů a dosáhne hranice 40 000 yardů kariéry. Do letošní sezony vstoupil s bilancí 38 500 yardů ve 141 zápasech.

Green Bay Packers

Tým ze státu Wisconsin bude mít na helmách nálepku s číslem 15, jako poctu legendě klubu Bartu Starrovi, který zemřel ve věku 85 let.

Houston Texans

Obránce Texans J. J. Watt se může stát prvním hráčem historie, který čtyřikrát získá cenu pro defenzivního hráče roku. Do sezony 2019 vstupoval se 100 a více sacky, což dokázalo pouze 32 hráčů.

Indianapolis Colts

Kicker hříbat Adam Vinatieri potřebuje zahrát alespoň 20 pokusů o field goal a pokoří v historických tabulkách Mortena Adersena s 709 pokusy. 

Jacksonville Jaguars

Jaguáři budou celou sezonu nosit helmy s číslem 25, což značí dvacet pět let v NFL.

Los Angeles Chargers

Kicker Baterek Michael Badgley může vyrovnat nejlepší bilanci kickera v prvních dvou sezonách kariéry. Badgley s cifrou .938, trefil 15 ze 16 field golů. Rekord zatím drží kicker Ravens Justin Tucker (.919 – 68 tref z 74 pokusů v roce 2013).

Quarterback Phillip Rivers vstoupil do sezony s 374 pasovými touchdowny a potřebuje přidat dalších 26, aby se stal čtvrtým hráčem historie, který překonal 400 a více pasových touchdownů.

New England Patriots

Patrioti v letošní sezoně získali již 10 vítězství a jako jediný tým historie vyhráli 10 utkání v sedmnácti po sobě jdoucích sezonách.

Bill Belichick vyhrál již 300 duelů v NFL a stal se třetím koučem, který dosáhl tohoto milníku.

Tom Brady touží naházet 23 touchwdonů a posune se do čela historické tabulky quarterbacků. Peyton Manning má na svém kontě 539, Brady 517.

New Orleans Saints

Drew Brees potřebuje naházet 20 pasových touchdownů a pokoří Peytona Manninga v historické tabulce. Brees začal sezonu s bilancí 520 touchdownů.

Wide receiver Michael Thomas potřebuje v letošní sezoně 90 zachycení a stane se prvním hráčem, který tuto metu pokořil v prvních čtyřech sezonách kariéry.

New York Jets

Tryskáči sice patří k nejslabším týmům soupeře, v letošní sezoně alespoň obléknou zbrusu nové dresy.

Oakland Raiders

Poslední sezona Raiders v Oaklandu. V příští sezoně se klub přesune do města světel Las Vegas. V letošní sezoně ozdobí helmy hračů Raiders nálepka s číslem 60, což značí počet sezon v NFL.

 

San Francisco 49ers

Tight End San Francisca George Kittle potřebuje získat 883 yardů a překoná člena síně slávy Mike Ditka (2774 yardů) v počtu zachycených yardů tight endem v jeho prvních třech sezonách kariéry.

Tampa Bay Buccaners

Wide receiver Tampy Mike Evans musí získat 965 yardů a posune se na 10. místo hráčů, kteří získali nejvíce yardů v prvních šesti sezonách. Evans vstoupil do sezony s bilancí 6 103 yardů v uplynulých pěti letech.   

Tennessee Titans

Obránce Titans Cameron Wake chce získat dva sacky, aby překonal milník 100 a více sacků kariéry. Z aktivních hráčů vede statistiku Terrell Suggs s 132 úspěšnými sacky.

Washington Redskins

Running back Redskins Adrian Peterson cílí na 5 utkání, kdy naběhá sto a více yardů. Peterson vstoupil do sezony na 8 místě historické tabulky s 54 zápasy, kdy naběhal 100 a více yardů.

 

Zdroje:
NFL.com