Rivers plánoval ukončit kariéru. Nabídka z Indianapolis to ale změnila

Rivers plánoval ukončit kariéru. Nabídka z Indianapolis to ale změnila Philip Rivers | zdroj: CBS Sports

Philip Rivers prozradil, že před přestupem ke Colts zvažoval konec kariéry. Velký vliv na přestup má i trenér Frank Reich, se kterým dříve spolupracoval v Los Angeles. 

Jeden z nejlepších quarterbacků 21. století po dlouhých patnácti letech změnil klubové barvy. Spekulace o zájmu Colts se začaly rojit začátkem roku, týdny před tím, než vedení LA Chargers oznámilo, že klubový inventář organizaci opustí a zamíří na trh volných hráčů. 

Rivers se v Indianapolis setká s Frankem Reichem, s nímž dlouhé roky spolupracoval v týmu Chargers. Reich měl na přestup velký vliv, a tak se legendární hráč rozhodl prodloužit úspěšnou kariéru a podepsal roční kontrakt na garantovaných 25 milionů dolarů. Reich byl ofenzivním koordinátorem a během jeho štace se Riversovi velmi dařilo. Průměrně naházel 30 touchdownů a v roce 2015 dosáhl svého kariérního maxima, když zaznamenal 4729 yardů a 29 touchdownů. Dalším důležitým koučem v Riversově kariéře je i Nick Sirianni, který u Chargers trénoval quarterbacky v době, kdy organizace působila v San Diegu. 

“Přemýšlíme a komunikujeme na stejném levelu. Vím, co ti chlapi chtějí hrát a oni chápou, jak přemýšlím a jak se chovám na hřišti. V naší komunikaci i myšlení je správná dynamika. Za ty společné roky jsme si vybudovali vzájemnou důvěru a to je velmi důležité.”

Osminásobný účastník Pro Bowlu, který během kariéry naházel 59 271 yardů, má pořád chuť do hry, ale zároveň prohlásil, že kdyby nepřišla nabídka z Indianapolis, ukončil by úspěšnou kariéru.

“Jsem si jistý, že stále dokáži hrát na nejvyšší možné úrovni. Byl tu moment, kdy jsem si řekl, že je to jediná nabídka, kterou příjmu. Nechci být jen do počtu, chci vyhrávat.” 

Charges poslední roky trápila hra ofenzivní lajny, což Riversovi nutně ztěžovalo práci. Nyní se postaví za hráče, kteří jsou považováni za jedny z nejlepších linemanů celé soutěže. Případný úspěch v letošním roce může kariéru rodáka z Alabamy ještě prodloužit. 

“Beru to rok po roce. Pokud se budu cítit dobře, budu pokračovat, ale nechci dělat ukvapené závěry. Nebudu hrát tak dlouho, jako Tom Brady, ale pořád se cítím dobře a můžu týmu pomoct vyhrát ligu,” dodal Rivers v závěru telefonického rozhovoru.

Zdroje:
NFL.com