Rob Gronkowski se vrátí nejdříve příští sezonu

Rob Gronkowski se vrátí nejdříve příští sezonu zdroj: sportsnaut

Trojnásobný vítěz Super Bowlu a bývalá hvězda New England Patriots zvažuje návrat k profesionálnímu fotbalu.

Bývalý hvězdný Tight End New England Patriots si užívá sportovního důchodu. Trojnásobný vítěz Super Bowlu v loňské sezoně ukončil kariéru a dění v NFL již sleduje pouze u televize. V minulých dnech se objevili spekulace o možném návratu třicetiletého rodáka z New Yorku.

Pokud se Gronkowski skutečně vrátí k fotbalu, rozhodně to nebude v letošní sezoně. Podle pravidel NFL musel Rob ohlásit návrat na hřiště do 30. listopadu, což se nestalo. Pokud se populární „Gronkzilla“  skutečně odhodlá k návratu do New England Patriots, nastoupí až v sezoně 2020.

Patrioti umístili Gronka na seznam hráčů, kteří odešli do sportovního důchodu. Na listině se objevil začátkem letošního roku poté, co vedení klubu oznámil, že pověsí kopačky na hřebík. Rob měl téměř 8 měsíců, aby se rozhodl, zda se k fotbalu vrátí. Během jara i léta několikrát naznačil, že by rád zpět na hřiště.

V půlce října Gronk řekl, že je otevřen případnému návratu.

„Občas mám skutečně pocit, že je čas se vrátit na hřiště. Miluji fotbal, miluji náš tým a moc rád sleduji každé utkání. Pořád mám dveře otevřené.“

Robovi komentáře přišli jen pár hodin poté, co majitel Patriots Robert Kraft prohlásil, že Gronkowski u Pats ještě neřekl poslední slovo a může toho ještě hodně  dokázat.

„Všichni máme Gronka moc rádi a myslím si, že se může vrátit. Budeme se modlit a doufat. Stále existuje naděje, že se Rob připojí k týmu.“ Řekl Robert Kraft.

Na své rozhodnutí má spoustu času. V letošní sezoně na hřiště již vstoupit nemůže, což je pro Pats velká škoda. Obhájce titulu trápí produktivita v útoku a hvězdný Tight End by výrazně pozvedl útočnou hru Patriots.

Touha znovu zápolit o Super Bowl je sice obrovská, ale za jakou cenu. Gronk během své kariéry utrpěl téměř dvacet otřesů mozku, což je šílené číslo, které může zanechat hluboké trvalé následky.

„Byl jsem na devíti operacích a pravděpodobně jsem měl 20 otřesů mozku. Víc než 5x jsem měl totální výpadek paměti. Není to žádná sranda.“

Pozice Tight Enda spolu nese velká úskalí. Tvrdé souboje a srážky s obranou si na Robovi vybrali svou daň. Spousty operací a otřesů mozku jsou závažné problémy, které není dobré brát na lehkou váhu. Gronkzilla nemusí nikomu nic dokazovat, vyhrál vše, co se dalo, a bez výčitek mohl odejít do sportovního důchodu. Touha ještě jednou zvednou nad hlavu trofej pro vítěze NFL je velkým lákadlem. Zda se jedna z legend Patriots vrátí k fotbalu, zjistíme až v příští sezoně.

Zdroje:
CBS Sports