Rozhodující utkání NFC West. Seahawks hostí 49ers

Rozhodující utkání NFC West. Seahawks hostí 49ers zdroj: NFL.com

49ers touží konečně zvítězit na půdě Seahawks a zajistit si domácí prostředí pro playoff.

Nejzajímavější utkání posledního hracího víkendu. Divizní rivalové Seattle Seahawks a San Francisco 49ers si na CenturyLink Field zahrají o vítězství v divizi NFC West.

49ers nevyhráli na půdě Seahawks od roku 2011 a pokud se jim to v neděli podaří, zajistí si první místo v divizi a výhodu domácího prostředí pro playoff.

Pokud zvítězí domácí, získají páté divizní vítězství pod trenérem Petem Carrollem. Zda získají výhodu domácí půdy pro playoff, se rozhodne během odpoledních zápasů a výsledků konferenčních rivalů.

Trenér 49ers Kyle Shanahan očekává velké utkání plné nasazení a energie.

„Čeká nás zápas, na který hráče ani nemusím motivovat. Sami dobře vědí, o co nám jde. Nemusím na nikoho tlačit, hráči vědí, co mají dělat a jak se nejlépe připravit.“

Linebacker Seahawks K. J. Wright řekl: „Víme, že to bude zábavné, ale velmi intenzivní utkání. Jsme připraveni vyhrát.“

Marshawn Lynch se vrátil ze sportovního důchodu, aby pomohl Seahawks v tíživé situaci, kdy útok Seattlu decimují četná zranění. Hvězdný running back nehrál více než 14 měsíců a otázkou bude, v jaké formě se vrátí do hry.

Russell Wilson v minulém týdnu zkompletoval pouze 16 z 31 přihrávek pro 169 yardů a jediný touchdown. Quarterback domácích je nadšený z Lynchova příchodu a na jeho adresu prohlásil.

„Je skvělý a jeho největší zbraní je, že dokáže každou hru udělat velkou a získat potřebné yardy.“

Skvělý tight end 49ers George Kittle poslední vzájemné utkání sledoval pouze z tribuny a nyní se těší do akce. V posledních pěti utkáních zachytil 32 přihrávek pro 432 yardů a tři touchdowny. To jsou na pozici tight enda skvělá čísla.

Quarterback 49ers Jimmy Garoppolo si poprvé zahraje na půdě Seahawks. Tamní fanoušci jsou považováni za jedny z nejlepších v celé soutěži. Jejich fandění je tak hlasité, že jej zaznamenává i seismická stanice poblíž stadionu.

„Bude tam hlučné prostředí a skvělá atmosféra. Víme, že míříme na nepřátelskou půdu a moc se těšíme. Bude to výborný zápas a pro nás velká výzva,“ prohlásil Garoppolo.

Levý tackle Seahawks Duane Brown je mimo hru na tři týdny kvůli zranění kolene.

Nick Bosa a Arik Armstead jsou největšími defenzivními zbraněmi 49ers. Dohromady zaznamenali již 19 sacků. Obrana San Francisca má pátý nejlepší pass rush celé soutěže s celkovým počtem 49 sacků quarterbacka. To vše hraje 49ers do karet, protože Seahawks dovolili soupeřům 25 sacků v posledních šesti utkáních.

49ers často využívají běhovou hru a nutno říci, že ji zvládají na jedničku. S průměrem 145 běhových yardů na zápas se řadí na druhé místo celé NFL.      

Mořští jestřábi boudou spoléhat na bouřlivou atmosféru a podporu diváků. Tým však sráží četná zranění, především v ofenzivě. 49ers sice v Seattlu nevyhráli několik let, ale v nedělním utkání budou favority a dá se očekávat jejich vítězství. 

Tagy:
Preview
Zdroje:
CBS Sports