Running beci, kterým končí smlouva. Budou létat miliony dolarů?

Running beci, kterým končí smlouva. Budou létat miliony dolarů? zdroj: Titans

Nejen Derrick Henry, ale i další hvězdní running beci budou jednat o kontraktech a kluby sáhnou velmi hluboko do kapsy.

Derrick Henry – Tennessee Titans

Derrick Henry v loňské sezoně vládl running backům celé soutěže. Klíčový muž sestavy Titans dovedl svůj tým až do konferenčního finále a v sezoně doběhl pro neskutečných 1540 yardů a 16 touchdownů. S vysokým a silným running backem si v playoff nevěděli rady obránci Patriots ani Ravens a Henrymu umožnili doběhnout pro 400 yardů. Až zlepšená obraná hra Chiefs v konferenčním finále našla recept na rychlost a průbojnost největší hvězdy Titans. Nejlepší running back sezony si zaslouží smlouvu na miliony dolarů a vedení Titans musí sáhnout hluboko do kapsy. A pokud se nedomluví na dalším kontraktu, tak s tučným šekem okamžitě přispěchají ostatní týmy. Derrick je přírodní úkaz, který může vládnout běhové hře příštích několik let.

Christian McCaffrey – Carolina Panthers

Jediným running backem, který si zaslouží podobné peníze jako Henry, je hvězda Caroliny Panthers, třiadvacetiletý Christian McCaffrey. Christian má sice smlouvu do roku 2021, ale vyjednávat o novém kontraktu začne již v letošním roce. Rodák z Colorada doběhl pro 2 392 scrimmage yardů pro 19 touchdownů a držel útok Panthers nad vodou celou sezonu. McCaffrey nechce čekat na příští rok, kdy se stane volným hráčem a dle svých slov, chce mít budoucnost vyřešenou během letošního jara či léta. Může očekávat smlouvu na miliony dolarů, které si bezesporu zaslouží. A zdá se, že mu vedení Caroliny vyhoví a požadované peníze zaplatí. 

Carlos Hyde – Houston Texans

Texans mají velmi talentovaný tým vedený quarterbackem Deshaunem Watsonem a pokud chtějí v budoucnu myslet na výraznější úspěch v playoff, musejí v týmu udržet devětadvacetiletého running backa Carlosy Hyde. Hyde začínal ve 49ers a po štacích v Browns a Jaguars podepsal roční kontrakt s Houstonem. V sezoně se mu dařilo, doběhl pro 1070 yardů a 6 touchdownů s průměrem 4,4 yardů na zápas. Hyde překonal Duke Johnsona ve všech důležitých statistikách a stal se running backem číslo jedna a zdá se téměř jisté, že mu Texans nabídnou prodloužení smlouvy za výrazně lepších platových podmínek.

Melvin Gordon – LA Chargers

Gordon možná není tak skvělým hráčem, jako výše jmenovaní, ale stále patří mezi nejlepší running backy soutěže. Dvojnásobný účastník Pro Bowlu pouze jednou doběhl pro více než sto yardů a sezonu zakončil s 612 yardy a osmi touchdowny. Sezona byla pro celý tým Chargers velkým zklamáním a od Gordona se rozhodně očekávalo více. Stále se však jedná o skvělého fotbalistu, který si zaslouží pěkné finanční ohodnocení. Pokud se nedohodne se svým současným zaměstnavatelem, ostatní po něm sáhnou velmi rychle.

Jordan Howard – Philadelphia Eagles

Howarda si vybralo Chicago Bears v pátém kole draftu a v úvodní sezoně doběhl pro 1313 yardů, v následující pro 1122 a roce 2018 pro 935. Chicagu se nelíbila klesající forma a vyměnili Howarda s Eagles za volby v loňském draftu. Mezi Orli sice nepřidává tolik yardů jako v Chicagu, letos doběhl pouze pro 525, ale nutno říci, že odehrál pouze 10 utkání a zbytek sezony promarodil. V pětadvaceti letech má potenciál navázat na výkony z minulého působiště a dá se očekávat, že Eagles nepromarní svoji šanci a nadějnému hráči zcela jistě smlouvu prodlouží.

LeSean McCoy – Kansas City Chiefs

McCoy před sezonou přišel z Buffala Bills a opět spojil svou kariéru s trenérem Andy Reidem, který ho trénoval před lety ve Filadelfii. V úvodu sezony se jednatřicetiletému running backovi celkem dařilo, ale během listopadu a prosince své místo v sestavě ztratil. Zasáhl do 13 utkání, doběhl pro 465 yůardů a čtyři touchdowny. V playoff si Reid vybral jiné hráče a na McCoye se nedostalo. Přes své menší herní vytížení se dvojnásobný účastník Pro Bowlu konečně dočkal prstenu pro vítěze Super Bowlu. Chiefs musí během jara podepsat několik klíčových hráčů a problémem bude platový strop, takže šance, že McCoye uvidíme příští rok v sestavě obhájců titulu, je 50 na 50.

Zdroje:
CBS Sports