Saints zaplatí guardovi Peatovi 57 milionů. Melvin Gordon podepsal s rivaly z Denveru

Saints zaplatí guardovi Peatovi 57 milionů. Melvin Gordon podepsal s rivaly z Denveru zdroj: NFL.com

New Orleans si pojistili důležitého hráče a nabídli Andrusi Peatovi lukrativní smlouvu. Jeden z nejlepších running backů Melvin Gordon míři k diviznímu rivalovi. 

New Orleans Saints sáhnou hluboko do kapsy. Zaplatí 57 milionů dolarů, aby udrželi v týmu guarda Andruse Peata. Pětiletá smlouva mu garantuje 33 milionů a klub již dohodu oficiálně potvrdil. 

Všestranný guard, který dokáže hrát na více pozicích, byl draftován v roce 2015 a za Saints odehrál už 65 zápasů. Na konci loňské sezony se potýkal se zraněními, jinak ale předváděl skvělé výkony při blokování běhové hry a patří mezi guardy s nejlepšími statistikami. Dvakrát si zahrál v Pro Bowlu a společně se svými spoluhráči stále zažívá zklamání z brzkého vyřazení v playoff. 

Peatův kontrakt výrazně zatíží platový strop, ale vedení Saints si je vědomo kvalit jejich hráče, a tak si pojistilo jeho služby na roky dopředu. V šestadvaceti letech váží 143 kilogramů a měří 201 cm a takové parametry se budou v playoff hodit. 

Další skvělý running back našel nový domov

Pouhý den poté, co Todd Gurley opustil Los Angeles, přišel další velký přestup. Melvin Gordon se dohodl na podmínkách smlouvy s dlouholetým divizním rivalem z Denveru Broncos. Dle dostupných informací podepsal dvouletý kontrakt na 16 milionů dolarů. 

Šestadvacetiletý rodák z Wisconsinu studoval na tamní univerzitě a byl draftován v prvním kole draftu 2015 jako patnáctý celkově. Během pěti let u Chargers napočítal 4420 yardů a 36 touchdownů během jeho 1059 běhů s míčem. 

Vedení Chargers se rozhodlo neprodloužit s Gordonem smlouvu a jeho plat raději rozdělí mezi Austina Ekelera a Justina Jacksona. Na trhu s volnými hráči nezůstal dlouho a překvapivě podepsal diviznímu rivalovi. Angažování dalšího running backa do základní sestavy je zajímavé, protože Broncos již mají na seznamu Philipa Lindsaye a Royce Freemana. Dá se tedy očekávat, že Denver opustí Freeman, kterého Broncos vymění. 

Od vítězství v Super Bowlu 2015 Broncos staví nový tým a i letos míchají sestavou. Fyzicky špatně připravený quarterback Joe Flacco byl nahrazen Jeffem Driskelem. K tryskáčům z New Yorku zamířil ofenzivní lineman Conor McGovern a odešel také linebacker Chris Harris Jr. k LA Chargers.

Zdroje:
CBS Sports