Sammy Watkins zůstává v Kansasu. Eli Appple neposílí Raiders a míří na trh volných hráčů

Sammy Watkins zůstává v Kansasu. Eli Appple neposílí Raiders a míří na trh volných hráčů zdroj: CBS Sports

Chiefs udrží pohromadě útok plný hvězd. Cornerback Eli Apple vyjednával s Raiders příliš dlouho a nakonec se stal volným hráčem.

Sammy Watkins zůstává v týmu obhájců trofeje

Ještě před tím, než Sammy Watkins zvedl nad hlavu Lombardiho trofej, prohlásil, že klidně přistoupí na snížení platu, jen proto, aby mohl zůstat v sestavě Kansasu City. Ke snížení platu nakonec došlo a dnes šestadvacetiletý wide receiver potvrdil, že i nadále zůstává v sestavě trenéra Andyho Reida.

Bývalý hráč Bills a LA Rams podepsal roční kontrakt, který zahrnuje základní plat 7 milionů dolarů, milion dolarů podpisový bonus a dalších 7 milionů může dostat v závislosti na počtu odehraných utkání. Současně smlouva obsahuje i položku, že hráč nemůže být vyměněn bez svého souhlasu.

Chiefs mají ze všech týmů NFL nejméně místa pod platovým stropem a novou smlouvou s Watkinsem ušetří 5 milionů dolarů. Prodloužením kontraktů s Robinsonem a Watkinsem udrželi náčelnici v sestavě všechny své ofenzivní hvězdy, které se velkou měrou podíleli na zisku Lombardiho trofeje. Na tu v Kansasu čekali dlouhých padesát let.

Rodák z Floridy a nejlepší nováček ACC 2011 v loňské sezoně zachytil 52 přihrávek pro 673 yardů a 3 touchdowny, což byla jeho nejlepší čísla za posledních pět let. V playoff napočítal 14 přihrávek, 288 yardů a jeden touchdown.

Cornerback Eli Apple do Vegas nepřijde

Čtyřiadvacetiletý cornerback, bývalý hráč Giants a New Orleans Saints, toužil po přesunu do města hazardu, ale dle informací Iana Rapoporta se s vedením Raiders nedomluvil na podmínkách smlouvy a k týmu se nepřipojí. 

Zatím není jasné, proč z přestupu sešlo, ale spekuluje se, že chtěl hráč od Raiders příliš velkou sumu peněz. Původně mělo dojít k dohodě již 18. března, ale jednání se protahovala a vedení Raiders pravděpodobně došla trpělivost. Apple tedy opouští Las Vegas dříve, než byl oficiálně potvrzen jeho příchod. Výběr v prvním kole draftu 2016 míří na trh volných hráčů a může očekávat nabídky od jiných organizací. 

Zdroje:
NFL.com