Sanders se stane volným hráčem, nabídka od 49ers nepřišla

Sanders se stane volným hráčem, nabídka od 49ers nepřišla Emmanuel Sanders | zdroj: Profimedia

Sám Sanders na Twitteru potvrdil, že k žádným jednáním nedošlo.

Wide receiver Emmanuel Sanders začal letošní sezonu v dresu Denveru Broncos a táhl jejich ofenzivu. Během sedmi utkání zachytil 30 přihrávek pro 367 yardů a zaujal vedení San Francisca 49ers. V přestupovém termínu odešel na Západní pobřeží Spojených států a oživil útok finalisty letošního Super Bowlu. Svými výkony ovšem zřejmě nepřesvědčil a na sociálních sítích zmínil, že nabídku prodloužení smlouvy zatím nedostal.

Dvaatřicetiletý rodák z Texasu, který během kariéry zachytil 601 přihrávek pro 7893 yardů a 42 touchdownů, v pondělí večer tweetoval, že s vedením 49ers doposud nejednal a žádnou konkrétní nabídku neobdržel. Sanders odpověděl na příspěvek fanouška, který napsal, že mu San Francisco nabídlo smlouvu na miliony dolarů.

Dle zákulisních informací 49ers se zkušeným hráčem již nadále nepočítají a udělají z něj volného hráče s platností od 18. března. Důvodem nebudou jen horší výkony, ale především platový strop. Vedení San Francisca potřebuje udržet tight enda George Kittla a defenzivní hvězdu DeForesta Bucknera, kterým nabídne lukrativní milionové smlouvy. Trenér Kyle Shanahan se odchodu útočného hráče nebrání a potvrdil, že klub potřebuje prostor pod platovým stropem.

O případné zájemce nebude nouze. I když v San Franciscu nepředváděl nejlepší výkony, pořád patří mezi nejlepší wide receivery NFL. 49ers sázejí na běhovou hru a proto nejsou receiveři tak využívaní, jak by si Sanders sám přál. Pikantní by byl přestup k New England Patritos, kteří hledají schopné receivery a Bill Belichick je známý tím, že dokáže z odepisovaných hráčů vymáčknout to nejlepší a znovu z nich udělat velké fotbalisty.

Zdroje:
CBS Sports