Skvělý Mahomes vedl ofenzivu Kansasu. Chiefs si zahrají Superbowl

Skvělý Mahomes vedl ofenzivu Kansasu. Chiefs si zahrají Superbowl zdroj: chiefs.com

Nejlepší hráč loňské sezony chytil skvělou formu a řídil hru Kansasu. Chiefs si po padesáti letech zahrají o Superbowl.

Titans 24 : 35 Chiefs

Fotbalisté Kansas City Chiefs poletí do Miami. Padesát let dlouhé čekání je u konce a tým z hlavního města státu Missouri si konečně zahraje o trofej Vince Lombardiho.  Po vyrovnaném prvním poločase šlápl na pedál quarterback domácích Patrick Mahomes a dovedl svůj tým k vítězství nad překvapením sezony, Tennessee Titans, v poměru 35:24.

Titans se dostali do rychlého vedení 10:0 po úspěšném field golu a touchdownu Derricka Henryho. Domácí v první čtvrtině snížili touchdownem Tyreeka Hilla a na stadionu Arrowhead neseděl domácí fanoušek, který by nevěřil v další senzační zápasový obrat. Hosté sice opět skórovali, ale domácí nezlomili a ještě do poločasu přišel obrat v utkání. Další touchdown, tentokrát dvaceti yardový přidal Tyreek Hill a chvíli před koncem poločasu zaúřadoval Patrick Mahomes. MVP loňské sezony předvedl neskutečný běh, když se vyhnul celkem šesti obráncům Titans a doběhl pro 27 yardový touchdown. V třetí části přidal touchdown Damien Williams a dodal domácím potřebný klid. V závěru utkání oba týmy sice skórovaly, ale na výsledku to již nic nezměnilo. Chiefs v zajímavém a ofenzivním utkání přehráli Titans a po padesáti letech si zahrají o jednu z nejcennějších sportovních trofejí světa.

Největší postavou konferenčního finále byl hráč s číslem 15 na dresu. Patrick Mahomes ukázal, proč patří mezi nejlepší quarterbacky soutěže a loni získal ocenění pro nejlepšího hráče sezony. Nejen že zkompletoval 23 z 25 pasových pokusů pro 3 touchdowny, ale sám přidal 53 běhových yardů a 1 fantastický touchdown. Z precizní hry svého quarterbacka těžil především Sammy Watkins, který zachytil 7 přihrávek pro 114 yardů a 1 touhdown, Tyreek Hill přidal 67 yardů a 2 touchdowny. Ofenziva prostě šlapala jak hodinky a trenér Andy Reid zářil nadšením. Takhle hraje kandidát na Superbowl a v Kansasu to všichni moc dobře vědí.

Sammy Watkins na tiskové konferenci řekl: „Hráli jsme jako tým a odvedli skvělou práci. Musím poděkovat spoluhráčům, povedl se nám historický úspěch. Teď nastal čas se dívat dopředu a připravit se na Superbowl co nejlépe.“

Své pocity sdělil i Patrick Mahomes: Je úžasné takhle vyhrát na domácí půdě. Fanoušci byli úžasní, musíme jim poděkovat. Nyní pojedeme do Miami pro životní úspěch. Je požehnání mít kolem sebe tolik skvělý spoluhráčů a trenéra, který mi věří a nechá mě hrát tak, jak nejlépe umím. Těším se do Miami a zápas vyhrajeme.“

Pohádku se šťastným koncem Titans nedopsali. Po dvou velkých překvapeních již nenalezli recept na silný tým Chiefs a končí před branami finále. Kansas dokázal eliminovat největší zbraň Titans – běhovou hru. I když Derrick Henry skóroval touchdown, nedokázal s míčem přidávat tolik yardů, kolik útok Titans potřeboval a ani jindy skvělý Ryan Tannehill obranu Chiefs přechytračit nedokázal. Chiefs předvedli výkon hodný šampionů a příští víkend vyzvou vítěze konference NFC San Francisco 49ers.

Zdroje:
NFL.com