Sólo pro Madden končí, NFL 2K se vrací. Máme důvod slavit?

Sólo pro Madden končí, NFL 2K se vrací. Máme důvod slavit? ESPN NFL 2K5 | zdroj: Polygon

Nabídku videoher s americkým fotbalem brzy rozšíří nové tituly!

Dlouhý monopol EA a jejich hry Madden končí. NFL oznámila, že se dohodla s vývojářskou firmou 2K Sports, která v poslední době zabodovala prodejem více jak osmi milionu kopií basketbalového titulu NBA 2K20.

Je to již dlouhých 16 let, co si hráči mohli vybrat z více titulů s tématikou amerického fotbalu, než EA podepsala exkluzivní smlouvu s NFL. V roce 2004 vyšla kromě Maddenu také hra ESPN NFL 2K5, kterou vytvořili také v 2K Sports. Titul ve své době sklidil velmi pozitivní hodnocení a většina známek se pohybovala kolem 9/10. V roce 2016 se v časopise Time dostal do žebříčku 50 nejlepších videoher všech dob. Na 41. místě s výmluvným popisem: “Fanoušci Maddenu prominou, ale skuteční fotbaloví fanatici ví, že toto je nejlepší hra z fotbalových trávníků všech dob.”

Zajímavé na této zprávě je však jedna specifická formulace: všude se jasně hovoří o “non-simulation” hře, protože exkluzivitu na herní simulaci NFL má stále gigant Electronic Arts. Co přesně si pod “non-simulation” představit a jaké tituly nás vlastně čekají se zatím můžeme jen domnívat. Jistě víme jen to, že dohoda je na více let a titulů by také mělo být několik.

Se svým prohlášením rychle přispěchala i EA, jejíž sdělení je zhruba o tom, že Madden budou dělat i nadále, že jsou nejlepší a kolik novinek za třicet let přinesli. Pravidelný hráč Maddenu se nad tím může jen pousmát a netrpělivě vyhlížet s čím přijdou 2K Sports.

Tagy:
byznys
Zdroje:
CBS Sports , HypeBeast