Start NFL ohrožen? Několik hráčů z Texasu, včetně Ezekiela Elliotta, má pozitivní test na COVID-19

Start NFL ohrožen? Několik hráčů z Texasu, včetně Ezekiela Elliotta, má pozitivní test na COVID-19 Ezekiel Elliott | zdroj: Bleacher Report

Pandemie koronaviru zdaleka nekončí. V Texasu denně přibývají stovky nakažených. Mezi nemocnými jsou i fotbalisté Dallasu Cowboys a Houstonu Texans. 

Nekončící pandemie koronaviru vyvolala další obavy v zákulisí americké NFL. Trenéři několika organizací jsou znepokojeni vývojem pandemické situace a v zákulisí se hovoří nejen o posunutí startu soutěže, ale i o jejím případném zrušení během pandemie.

Reporter NFL Network Ian Raporport přišel s informací, že několik hráčů Houstonu Texans a Dallasu Cowboys bylo pozitivně testováno na koronavirus. Mezi nakaženými je i hvězdný running back Cowboys Ezekiel Elliott. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní hráč vykazoval známky nakažení COVID-19, několik dní se necítil dobře a podstoupil lékařský test. 

“Žádný z hráčů se naštěstí nepohyboval v tréninkových zařízeních,” zmiňuje Raporport. 

Identita ostatních nakažených hráčů dosud nebyla zveřejněna. Rozšíření nemoci mezi profesionální fotbalisty může mít velký dopad na termínovou listinu NFL. Tréninkové kempy se otevřou od poloviny července a zatím není jisté, zda nastalá situace neoddálí tréninková soustředění některých týmů. 

V ohrožení je i termín 10. září, kdy je v plánu oficiální zahájení sezony 2020.

V druhém největším americkém statě Texasu se nakazilo přes 90 tisíc lidí a 2000 nákaze podlehlo.