Talentovaný linebacker Zack Baun porušil antidopingová pravidla

Talentovaný linebacker Zack Baun porušil antidopingová pravidla Zack Baun | zdroj: Profimedia

Zack Baun porušil pravidla a měl v těle nepovolené množství vody. Díky nové kolektivní smlouvě ale unikne trestu.

Americká protidopingová agentura USADA bojuje proti zakázaným látkám a tvrdě postihuje dopingové hříšníky. Během NFL Combine antidopingová nařízení údajně porušil linebacker Wisconsinu Zack Baun. 

Talentovaný obránce, který zaujal všech dvaatřicet týmu NFL, měl v únoru porušit antidopingová pravidla. Ze zprávy vyplývá, že Baun měl v těle “příliš velké množství vody, za účelem snižování tělesné hmotnosti”. 

Naštěstí pro Brauma nebude jeho počin klasifikován jako porušení pravidel NFL. Větší množství vody v těle může skrýt užití nelegálních látek, a proto bylo v minulosti zakázáno. Nová kolektivní smlouva na tento problém již nepamatuje. Týmy NFL tedy neočekávají, že by tento přešlap ohrozil Baunův výběr v prvním či druhém kole draftu. 

Hráčův zástupce poslal NFL oficiální vyjádření:

“Zack byl skutečně vystrašený a rozrušení z nastalé situace. Pil velké množství vody před jeho oficiálním vážením, a to je důvod, proč měl “zředěnou” moč. Sám hráč by uvítal příležitost s kýmkoliv od vás hovořit a vysvětlit danou situaci.”

Baun měří 190 centimetrů a váží 120 kilogramů. V poslední univerzitní sezoně napočítal 12,5 sacku, 19 tacklů a 3 vynucené fumbly a dostal se do výběru sezony. V zákulisí se spekuluje o zájmu obhájců titulu z Kansasu. Své místo by získal i v sestavě Falcons, Lions či Ravens. 

Hráč nedávno zveřejnil příspěvek o svém jednání se zástupci organizací NFL.

“Soutěžíte! Je to pracovní pohovor a jsou tu další lidé, kteří chtějí vaše místo. Takže nesmíte být příliš skromný a občas se pochválit. Říkám týmům, že má výkonnost jde nahoru a můj nejlepší fotbal mě teprve čeká. Stále se zlepšuji a mířím za dosažením svých cílů,” prohlásil nadaný linebacker.

Zdroje:
CBS Sports