Tannehill, McCourty i Castonzo podepsali milionové kontrakty

Tannehill, McCourty i Castonzo podepsali milionové kontrakty zdroj: Adrian Kraus

Jakmile byla schválena nová kolektivní smlouva, naplno se roztočil kolotoč přestupů a od prvního dne létají miliony.

Devin McCourty nadále Patriotem

Patriots podepsali dalšího z klíčových hráčů poslední dekády. Ve snaze posílit již tak pevnou obranu nabídli nový kontrakt Devinu McCourtymu. Dvaatřicetiletý trojnásobný vítěz Super Bowlu souhlasil s dvouletým kontraktem na 23 milionů dolarů, z kterých má 17 garantovaných. Klub dohodu potvrdil v neděli v nočních hodinách. 

McCourty byl draftován v roce 2017 jako 26. celkově a v loňské sezoně odehrál všech 16 utkání, což zvládl po čtvrté za sebou. Přispěl 58 obranými zákroky, pěti interceptiony a dvěma vynucenými fumbly a výraznou měrou pomohl skvělé defenzivě obhájců titulu. 

Bradley Roby zůstává v Texasu 

Vítěz Super Bowlu z roku 2015 prodloužil stávající kontrakt o tři roky a vydělá si téměř 36 milionů dolarů. Sedmadvacetiletý cornerback v loňské sezoně napočítal 38 obranných zákroků, 1 sack quarterbacka, 2 interceptiony, 1 pick six a dva vynucené fumbly. 

Anthony Castonzo souhlasil s nabídkou Indianapolis Colts 

Ofenzivní tackle překonal vleklé zdravotní problémy a loňské sezony nevynechal jediný zápas. S vedením Colts se dohodl na dvouleté smlouvě v hodnotě 33 milionů dolarů a stane se nejlépe placeným levým tacklem v celé soutěži. 

S průměrnou známkou 81,3 ho řadí na 7. místo v hodnocení celé NFL. Castonzo kraloval proti pasové hře, když pětkrát trefil quarterbacka soupeře a celkem 34x je vystavil pod velký tlak. Generální ředitel Colts Chris Ballard se již poohlížel na NFL Combine po mladé náhradě, ale nakonec je spokojený s pokračováním Castonza, který je v organizaci velmi oblíbený a populární.  

Calais Campbell přestupuje k Ravens 

Jaguáři z Jacksonville vyměnili defenzivního enda do Baltimoru za výběr v pátém kole letošního draftu. Ravens připravili pro Campbella dvouletý kontrakt na 27 milionů dolarů, z toho zaručeně dostane 20 milionů. Pětinásobný účastník Pro Bowlu měří dva metry a váží přes 136 kilogramů a řadí se mezi nejlépe fyzicky připravené endy napříč soutěží. 

Jaguars mají pod platovým stropem rezervu pouze 14 milionů a Campbellova smlouva vyžadovala 17 a půl. Jelikož si pomocí franchise tagu pojistili Yannicka Ngakoua, bylo jasné, že třiatřicetiletý hráč Floridu opustí. 

Matthew Slater prodloužil na Foxborough další dvě sezony

Další pilíř dynastie Patriots v klubu zůstane. Člen special teamu Matthew Slater prodloužil o dva roky a vydělá si 5 a půl milionu dolarů. Čtyřiatřicetiletý hráč třikrát zvedl nad hlavu Lombradiho trofej a 8x se zúčastnil Pro Bowlu. Zároveň je třetím nejdéle sloužícím Patriotem po Tomu Bradym a kickeru Stephenu Gostkowskim. 

Titáni udělají z Ryana Tannehilla milionáře 

Quarterback Ryan Tannehil se s vedením Titans dohodl na nové čtyřleté smlouvě, která mu přinese 118 milionů amerických dolarů. Důležitý a úspěšný krok klubového managementu, který zabil dvě mouchy jednou ranou. Pojistil si výborného hráče na mnoho let dopředu a zároveň může použít franchise tag na hvězdného running backa Derricka Henryho.

Tannehill po návratu do sestavy předváděl skvělé výkony a vedl Titány ke spanilé cestě loňskou sezonou. Měl nejlepší pasový rating ze všech quarterbacků NFL (117,5) zkompletoval 70% přihrávek pro 2742 yardů a 22 touchdownů. V playoff během třech utkání Titans spoléhali na běhovou hru a tak Tannehill hodil pouze 60 pasových přihrávek s ratingem 98,5 pro pět touchdownů a jeden interception. 

Zdroje:
NFL.com