Tarvaris Jackson podlehl následkům dopravní nehody. Bylo mu 36 let

Tarvaris Jackson podlehl následkům dopravní nehody. Bylo mu 36 let Tarvaris Jackson | zdroj: Profimedia

Svět NFL zasáhla smutná zpráva. Bývalý hráč Vikings a Seahawks Tarvaris Jackson v neděli zemřel při tragické dopravní nehodě.

Bývalý vynikající quarterback Tarvaris Jackson zahynul při dopravní nehodě. Bylo mu třicet šest let. Vítěz Super Bowlu podlehl následkům dopravní nehody, která se udála v neděli v noci ve státě Alabama. 

Rodák z Alabamy studoval na tamní univerzitě a byl vybrán v druhém kole draftu 2006 Minnesotou Vikings. Během pěti let v dresu vikingů dostal 20x šanci jako starting quarterback. 

Organizace k tragické události vydala oficiální prohlášení:

“Celá rodina vikingů je zarmoucena zprávou, že nás Tarvaris Jackson opustil tak brzy. Jeho hlavní předností byl pozitivní přístup a pohled na život. Vždy se staral o ostatní a všem byl skvělým přítelem. Bude chybět rodině vikingů, spoluhráčům i fanouškům. Rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast.”     

Nejlepší část kariéry strávil v Seattle Seahawks. V sezoně 2011 naházel 3091 yardů pro 14 touchdownů. Po roce stráveném v Buffalu se vrátil na Západní pobřeží spojených států a v sezoně 2013 kryl záda Russellu Wilsonovi a na konci sezony zvedl nad hlavu Lombardiho trofej pro vítěze Super Bowlu.

Po ukončení kariéry začal s trénováním a stal se koučem quarterbacků na Alabamské univerzitě. 

Hlavní trenér Alabamy State Rod Reed se zármutkem poznamenal:

“Naše myšlenky a modlitby jsou s rodinou a pozůstalými. Jsme zdrceni. Byl to úžasný mladý muž a našim hráčům, zaměstnancům i celé univerzitě bude moc chybět.” 

Tragická událost zasáhla i Peta Carrola a Russella Wilsona.

Zdroje:
NFL.com