Tittans v ofenzivním utkání podlehli New Orleans Saints

Tittans v ofenzivním utkání podlehli New Orleans Saints zdroj: CBS Sports

Titáni z Tenneesse prohráli v krásném zápase s New Orleans, wild card však mají stále ve svých rukou.

Rozhodující domácí utkání pro Titány z Tennessee bohužel nedopadlo podle jejich představ. Domácí nenašli recept na téměř dokonalou útočnou hru New Orleans Saints a porážkou si zkomplikovali možnost získat wild card pro playoff. Tittans musí v příštím kole bezpodmínečně zvítězit na půdě Houstonu Texas. Saints naopak potvrdili formu z posledních týdnů a zajistili si vítězství v divizi NFC South.

V první čtvrtině fungovala útočná hra domácích. Ryan Tannehill přihrál na touchdown Jonnu Smithovi a po úspěšně potvrzeném extra pointu vedli domácí 7-0. Hosté v dalším drivu pouze odkopávali a momentum bylo na domácí straně. Tannehill se svým útokem předvedl další skvělou big play a A. J. Brown skóroval devětačtyřiceti yardový běhový touchdown. Do konce čtvrtiny hosté z New Orleans zaznamenali field goal a stav utkání po první patnáctiminutovce byl 14–3 pro domácí Tittans.

Druhá čtvrtina byla nejklidnější pasáží utkání. Oba týmy zlepšily obranou hru a většina drivů skončila puntem. Až dvě a půl minuty před koncem poločasu předvedli Saints další krásnou big play. Drew Breese nalezl pasem dlouhým 61 yardů Jareda Cooka, kterému skvělým blokem uklidil cestu Alvin Kamara a Cook doběhl pro dalších šest bodů, potvrzených úspěšným extra pointem. Poločas vyhráli domácí v poměru 14–10.

Ofenzivní koncert se naplno rozběhl v druhém poločase. Vedení 17–14 zajistil hostům running back Alvin Kamara, když běžel s míčem 40 yardů a po devíti zápasech konečně doběhl do end zony soupeře. Kamara byl při chuti a i další drive hostů znovu proměnil v touchdown. Tentokrát jedno yardovým během po rozehrání přímo před end zonou domácích. Stav 14–24 Tittans nerozhodil a Tajae Sharp odpověděl dalšími šesti body a kicker Greg Joseph potvrdil touchdown trefeným field golem na 21–24. Odpověď Saints přišla v další hře, Jared Cook skóroval touchdown potvrzený field golem Willa Lutze. Třetí čtvrtina skončila v poměru 21–31 pro hosty z New Orleans.

V poslední fázi utkání začali hosté neúspěchem a první drive odkopávali. Domácí naopak odpověděli druhým touchdownem Tajae Sharpa a vrátili se zpět do zápasu za stavu 28–31. V příštích dvou hrách jsme viděli interception při pasu Drew Breese a fumble domácích čtyři a půl minuty před koncem zápasu. Chyby Tittans využil v následujícím drivu Drew Brees, když dalším touchdownovým pasem nalezl Michaela Thomase, který skóroval poslední body duelu. Utkání skončilo 28–38 pro hosty z New Orleans.

Ofenzivní utkání ozdobili skvělé výkony především Alvina Kamary a Michaela Thomase, který v zápase zaznamenal 11 zachycení a překonal rekord Marvina Harrisona v počtu zachycených pasů v sezoně – 144 catchů je nový rekord NFL.

Zdroje:
NFL.com