Tom Boselli strávil s koronavirem pět dní na jednotce intenzivní péče

Tom Boselli strávil s koronavirem pět dní na jednotce intenzivní péče zdroj: usatoday.com

Po Seanu Paytonovi se nakazil další člen rodiny NFL. Bývalý hvězdný lineman ležel připojen na kyslíkový přístroj a bál se o svůj život.

Tom Boselli, jeden z nejlepších ofenzivních linemanů své generace, strávil několik dní v nemocnici poté, co byl se svou ženou Angie pozitivně testován na koronavirus. Zatímco manželka měla lehký průběh a nebyla hospitalizována, sedmačtyřicetiletý ofenzivní tackle ležel pět dní na jednotce intenzivní péče.   

Bývalý hráč Jaguars a Texans a pětinásobný Pro Bowler začal být nemocný v polovině března. Když přišly příznaky podobné chřipce, navštívil nemocnici, kde potvrdili nákazu novým typem koronaviru.

„Když jsem onemocněl, nečekal jsem, že to bude takový problém. Bylo mi sedmačtyřicet a cítil jsem se dobře. Myslel jsem, že budu brzy v pořádku, ale velmi rychle se to zhoršilo.“

První noc na jednotce intenzivní péče byl připojen na kyslíkový přístroj, ale doktor řekl, že to nefunguje a musí zkusit něco jiného. Boselli si nebyl jistý o čem doktor mluví, ale věděl, že to není dobré.

„Když jsem byl připojen na kyslíku, říkal jsem si, co je špatně (s průběhem léčby). Začaly přicházet špatné myšlenky a nejděsivější bylo, že jsem nevěděl, co bude dál. Byl jsem nervózní a rozhodně jsem tam nechtěl umřít. Ale pak se to otočilo. Zdravotníci v Jacksonville byli skvělí.“

Nyní je v domácím léčení a brzy se znovu chystá jezdit na kole. Jeho lékař mu doporučil, aby co nejdříve dostal plíce zpět do formy.

„Budu v pohodě. Bylo to mnohem horší, než jsem si kdy dokázal představit.“

Jeho rada pro ty, kteří stále berou pandemii na lehkou váhu:

„Je to skutečné a pro některé opravdu zlé. Nejdříve jsem to nepovažoval za hrozbu a podívejte, co to se mnou udělalo. Je to hrozná nemoc a lidé ji musí brát vážně.“

Zdroje:
CBS Sports