Tom Brady je hrubě nespokojený s útočnou hrou Patriotů

Tom Brady je hrubě nespokojený s útočnou hrou Patriotů zdroj: scmp.com

Hlavní hvězda Patriots Tom Brady neprožívá nejlepší sezonu. Útoku Pats se nedaří a Brady cítí velkou nespokojenost. 

Nejlepší tým poslední let New England Patriots napravil porážku z minulého kola a ve šlágru jedenáctého hracího dne porazil Philadelphii Eagles 17-10. Patrioti v zápase dominovali skvělou obranou a dle slov trenéra Billa Belichicka dovolili Pats soupeři pouze tři body. Zbylých sedm zapříčinili chyby v útoku obhájce titulu.

Vítězství navzdory a upevnění pozice nejlepšího týmu AFC, vypadal Tom Brady po zápase frustrovaný a plný hněvu. Patriots proměnili pouze polovinu pokusů směřujících do red zony, což Bradyho citelně znepokojuje. Zlepšení přijde pouze neustálým tréninkem a zlepšením zápasových akcí.

„Ano, je to správný názor. Musíme trénovat a zlepšovat se.“ Poznamenal Brady v pozápasovém rozhovoru.

„Jak vypadá naše ofenziva? Je to nahoru a dolů, ale věřím, že se to zlepší. Jsem teď velmi unavený, hrál jsem čtyři hodiny.“

Jak problémy s útokem napravit Brady neřekl. „Nezáleží na tom, co si já myslím. Záleží na tom, jak se zlepšíme.“

Trenérská legenda Bill Belichick byl s vítězstvím spokojený. Během odchodu do šaten Bradyho odchytil a poplácal po zádech se slovy: „dobrý zápas chlape!“.   

Slova chvály možná ukonejší nejlepšího hráče v historii NFL. Patrioti jsou známí vzestupnou formou. Jako praví šampioni zlepšují své výkony a v ideální formě hrají pár týdnů před začátkem play off. Klub ze státu Mssachusetts čeká příští měsíc nabitý program. Síly změří s Cowboys, Texans a především s druhým nejlepším týmem AFC – Kancas City Chiefs. Výrazný posun v útočné hře bude tedy potřeba.

Brady v prvním poločase naházel 14 nekompletních přihrávek, což je nejvíc v sezoně. V úvody sezony naházel sedem touchdownů a žádný interception. Stejný počet touchdownů, ale velký nárůst intercepions (7) si připsal v posledních pěti utkáních.

Zde je překvapující statistika: 26 kompletních přihrávek ze 47 pokusů, což dělá 55%

Kromě Juliana Edelmana, který byl cílem deseti Bradyho přihrávek a jako jediný hodil touchdownový pokus na Phillipa Dorsetta, je těžké určit, komu Brady v red zoně nejvíce věří. Rob Gronkowski odešel do důchodu, Josh Gordon je po zranění, Mohamed Sanu nováčkem týmu. Problémy v útočné hře se pravděpodobně projeví právě tento měsíc, kdy Patriots narazí na velmi silné protivníky.

Obhájce triumfu vede svou divizi a míří do play off, především kvůli neprostupné obraně.

„Drží nás ve hře každý zápas!“ pochválil vůdce týmu obrannou hru.

Brady má určitě pravdu. Obraná hra získala Patriotům další cenné vítězství. Eagles se dostali do rychlého desetibodového vedení, které i tak nestačilo. První drive skončil field golem, druhý touchdownem. Poté naprosto vypadli z tempa a dovolili šampionům otočit nejen hru, ale především skóre. V úvodu zápasu Patriots umožnili soupeři lehce sbírat yardy na první či druhý down. Proto se Eagles dostali rychle do tempa a brzkého vedení. V pozdější části zápasu se obrana New England zvedla a problémy uhasila.

New England Patriots znovu míří za Super Bowlem. Jako nejlepší tým konference AFC prohráli pouze jednou a soupeře ničí neprostupnou obranou. Útočná hra je věc jiná, pokud Tom Brady chytí ztracenou formu, znovu uvidíme mašinu, která těžko najde přemožitele.   

Zdroje:
NFL.com