TOP 5 nováčků letošní sezóny

TOP 5 nováčků letošní sezóny zdroj: apnews

I ve sté sezoně NFL zazářila spousta nováčků. Přinášíme výběr těch nejlepších. 

NICK BOSA defenzivní end San Francisco 49ers

Ve své první sezoně v NFL zaznamenal Bosa šestnáct tacklů pro ztrátu, což je rekord organizace 49ers. Ve svých prvních sedmi zápasech zaznamenal 7 sacků, nováčkovský rekord celé NFL. Dále jako třetí nováček v historii soutěže dokázal v jednom utkání třikrát sackovat quarterbacka a navíc zachytit interception. Bosa je základním stavebním kamenem obrany 49ers a i on má velký podíl na zatím úspěšné sezoně týmu ze San Francisca. Uvidíme, jak se mladý obránce vypořádá s tlakem, který přinese playoff.

A. J. BROWN wide receiver Tennessee Titans

Brown v letošní sezoně napočítal 1051 yardů pro 8 touchdownů. Jako druhý nováček v historii organizace překonal tisíc yardů. Dále se připojil ke čtyřem hráčům, kteří ve své úvodní sezoně skórovali 4 padesáti a více yardové touchdowny. 

JOSH JACOBS running back Oakland Raiders 

Nový running back Raiders naběhal 1150 yardů pro 7 touchdownů. Překonal Marcuse Allena v klubových statistikách nových hráčů a také se stal prvním nováčkem od roku 1988, který skóroval alespoň dva touchdowny ve třech z prvních osmi utkání kariéry. 

KYLER MURRAY quarterback Arizona Cardinals

Murray má opravdu působivé statistiky. 3722 pasových a 544 běhových yardů stačilo na překonání rekordu Cama Newtona z roku 2011. Dále překonal klubový rekord v počtu touchdownů - 20 s ratingem 87,4. Murray je vycházející hvězdou, která si vybrala americký fotbal před baseballem a jak je vidět, šlo o správné rozhodnutí. 

MILES SANDERS running back Philadelphia Eagles

Sanders kraluje nováčkům v počtu scrimmage yardů - 1327. Stal se tak prvním nováčkem od roku 2000, kterému se podobný kousek povedl a zároveň překonal historický rekord organizace Eagles. Orly letos decimují zranění, proto Sanders chytil šanci pevně za pačesy a patřil mezi hlavní zbraně útoku Phily. 

Zdroje:
NFL.com