TOP 5 quarterbacků sezony 2019

TOP 5 quarterbacků sezony 2019 zdroj: CBS Sports

Představujeme pět nejlepších quarterbacků letošní sezony. 

Lamar Jackson

14 utkání
2889 yardů
33 touchdownů
6 interceptions
1103 běhových yardů a 7 touchdownů

Jackson vládne celé NFL. Baltimore suverénně míří do playoff a Lamar řídí hru celého týmu. V letošní sezoně pokořil několik letitých rekordů. Michaela Vicka překonal v počtu naběhaných yardů, nikdo jiný od roku 2007 nezaznamenal pět touchdownů ve třech utkáních za sebou a jako první hráč v historii NFL skóroval pět touchdownů s nejméně pětasedmdesáti běhovými yardy ve dvou zápasech po sobě. Působivá bilance hráče, který loni čelil velké kritice, že nedokáže zásobovat spoluhráče dostatkem přesných pasů.

Russell Wilson

14 utkání
3708 yardů
28 touchdownů
3 interceptions

Vůdce Seahawks zažívá další báječnou sezonu. Seattle vede našlapanou divizi NFC West a Wilson na tom má lví podíl. Opět téměř bezchybně řídí hru celého týmu a zásobuje především wide receivera Tylera Locketta přesnými pasy. Kandidát na MVP a sedminásobný účastník Pro Bowlu touží přidat na svou ruku další prsten pro vítěze Super Bowlu. Mořští jestřábi jsou velkým favoritem.  

Patrick Mahomes

12 utkání
3606 yardů
23 touchdownů
4 interceptions
183 běhových yardů a jeden touchdown

Nejlepšího hráče loňské sezony ovlivnilo zranění kolene, ale postupem času znovu nabral loňskou formu. Kansas vítězí díky skvělé ofenzivě a nevídané souhře Mahomese s Tyreekem Hillem či Travisem Kelcem. Kansas nabírá na síle a sebevědomí. Vítězství na půdě Patritos ukázalo, že v letošní sezoně nemusí playoff skončit v konferenčním finále. Mahomes má dostatečné kvality, aby se svým útokem přehrál obranu Patritots. Souboj Mahomes vs. Brady bude ozdobou letošního playoff.

Drew Brees

9 utkání
2447 yardů
21 touchdownů
4 interceptions
1 běhový touchdown

Legenda amerického fotbalu. Vítěz Super Bowlu a třinácti násobný účastník utkání hvězd v letošní sezoně potvrdil status jednoho z nejlepší quarterbacků historie. V utkání proti Colts zaznamenal 541. touchdown kariéry a zaujal místo na čele historických tabulek. Památný večer okořenil čtyřmi touchdowny a 29 z 30 úspěšnými pasovými přihrávkami, což je Breesův osobní rekord. Drew těží z individuálních schopností svých spoluhráčů, především spolupráce s Michaelem Thomasem, který kraluje mezi wide receivery celé soutěže.

Deshaun Watson

14 utkán
3668 yardů
26 toudownů
11 interceptions
7 běhových touchdownů.

Watson stále nenaplňuje svůj potenciál. Znovu v sezoně předvedl několik utkání, kdy zaznamenal více intercepions než touchdownů. Přesto započítal přes 3600 yardů a 26 touchdownů. Texans stále bojují o playoff s bilancí 9-5 vedou divizi AFC South a vše mají ve svých rukách. Playoff značí úspěšnou sezonu, za kterou můžou vděčit právě svému quarterbackovi.

Zdroje:
NFL.com