Tornádo zpustošilo Nashville. Titans pošlou milion dolarů

Tornádo zpustošilo Nashville. Titans pošlou milion dolarů zdroj: CNN

Tennessee Titans posílají pomoc lidem zasaženým ničivou přírodní katastrofou.

V úterý večer se přes centrální část státu Tennessee přehnal masivní bouřkový systém doprovázený tornádem, které zpustošilo hlavní město Nashville. Druhý den ráno bylo nalezeno nejméně čtyřiadvacet obětí a spousta lidí se nadále pohřešuje.

Strhla se velká vlna solidarity, stovky dobrovolníků pomáhají odstranit škody a mnozí posílají finanční pomoc. Patří mezi ně i Tennesse Titans, jejichž nadace Titans Foundation věnovala milion amerických dolarů na pomoc lidem zasaženým ničivou přírodní katastrofou.

Prezidentka CFMT (Community Foundation of Middle Tennessee) Ellen Lehmanová děkuje Titánům za finanční pomoc.

„Každý v naší komunitě i v celém Tennessee je velmi vděčný Titanům za jejich úsilí při pomoci obětem ničivého tornáda. Je to mimořádný dar, který pomůže překonat následky této tragédie.“

Ředitel Titans Foundation Adam Skunk poznamenal:

„Jsme rádi, jaké množství lidí touží pomáhat. Jako lídři naší komunity jsme povinni se také podílet. Společně pomůžeme našim sousedům v této složité situaci a doufáme, že se k nám připojí další.“

Dle zpráv CBS News došlo k většině úmrtí v okrese Putman východně od Nashvillu. Krajský starosta Randy Porter na tiskové konferenci řekl, že v oblasti zahynulo osmnáct lidí, z toho pět dětí mladších třinácti let. Vítr dosahoval rychlosti přes 260 kilometrů za hodinu, což je těžko představitelné číslo. V České republice způsobil velké škody hurikán Sabine, který měl o polovinu menší intenzitu.

Zdroje:
CBS Sports