Trenér 49ers Kyle Shanahan žije svůj dětský sen

Trenér 49ers Kyle Shanahan žije svůj dětský sen zdroj: NFL.com

Trenérská legenda Andy Reid a na druhé straně nastupující mladá generace. Kyle Shanahan věří svému týmu a na finále je připravený.

Kyle Shanahan potvrdil, že je pravým trenérským mágem. Čtyřicetiletý kouč v letošní sezoně naplno ukázal, proč je v tak mladém věku na střídačce hrdého klubu ze San Francisca a povede svůj tým do prvního Super Bowlu po sedmi letech. 

“Věděli jsme, že Kyle je skvělý trenér, který je ofenzivně laděný, ale co mě opravdu překvapilo, je jeho práce s týmem. Je pravým vůdcem, hráči za ním jdou a to je jedním z důvodů, proč jsme ho angažovali,” řekl generální manažer John Lynch. 

Jeho osobnost pomohla rozvinout přátelský vztah s quarterbackem Jimmy Garoppolem, který přišel do týmu v první Shanahanově sezoně a jejich společná cesta vyvrcholí v neděli večer utkáním v Miami. 

Na Jimmy Garoppola bude ve finále obrovský tlak. Pokud se nebude dařit běhové hře, je na řadě pasový útok Garoppola, který ale v playoff utkáních hodil pouze sedmadvacet pokusů a uvidíme, v jaké formě se představí.  

“Jedné věci si na Kylovi obzvlášť vážím a to je telepatie, kterou spolu máme. Ať už myslíme na to samé, vidíme na hřišti to samé, jednoduše si často vystačíme beze slov. Dostaneme se ve hře do fáze, kdy vím na co trenér myslí a jakou akci budeme hrát. Jsem rád, že spolu máme tak skvělý vztah, je to opravdu báječný trenér,” řekl Garoppolo 

Populární kouč na oplátku pochválil Garoppola za jeho profesionální přistup a tvrdý trénink. “Jimmy je k sobě hodně tvrdý a chce to i po mně. Myslím, že mu to pomáhá zůstat soustředěný a tvrdě pracovat. V tom jsme si podobní a během společných let jsme dobře poznali své osobnosti a to nám pomáhá v lepší spolupráci.”

Vše do sebe zapadá. Shanahan se zařadil mezi trenérskou elitu, Garoppolo ukázal, že si své stamilióny zaslouží, protože skvělými výkony pomohl porazit silné Saints, Seahawks i Packers. Běhový útok v playoff naprosto dominuje a obrana na druhé straně také šlape na výbornou.

Syn dvojnásobného vítěze Super Bowlu si velmi dobře pamatuje, jak při finálovém utkání roce 1995 stál kousek od side line, kde jeho otec řídil ofenzivu 49ers.

“Stál jsem kousek od hřiště, musel jsem být mezi novináři a kameramany. A byl jsem přesně ten otravný kluk, co pořád jen skáče do záběru a pořád na mě pokřikovali.” 

Kyle Shanahan tedy doslova žije svůj dětský sen a se svým týmem míří za vyrovnáním Patriots a Steelers v počtu výher v SuperBowlu na šest.

Zdroje:
CBS Sports