Trenér Chargers odmítl Cama Newtona. Je spokojený s hráči na soupisce

Trenér Chargers odmítl Cama Newtona. Je spokojený s hráči na soupisce Anthony Lynn | zdroj: Profimedia

Chargers se po dlouhých letech rozloučili s Philipem Riversem a hledají nového quarterbacka. Kouč Lynn sledoval situaci okolo Cama Newtona, ale nakonec projevil důvěru v hráče, kteří již v týmu figurují.

Los Angeles Chargers dlouhé roky vedl quarterback Philip Rivers. Osmatřicetiletý veterán poprvé změnil působiště a odešel do Indianapolis Colts. Nahradit nestárnoucí legendu bude těžký oříšek a zodpovědnost nad útočnou hrou bude ležet na bedrech Tyroda Taylora. 

Kouč Chargers Anthony Lynn neskrývá obdiv ke Camu Newtonovi. 

“Cam je naprosto ohromující quarterback. Byl MVP, vedl svůj tým do Super Bowlu, a co jsem slyšel, je již plně zdráv. Cam si může z nabídek vybírat a pomůže každému týmu, který ho získá.” 

Není překvapením, že Chargers toužili Riverse nahradit zkušeným a kvalitním quarterbackem, a proto byl Newton na seznamu možných posil. Cama však trápí vleklé zdravotní potíže a budoucnost jeho kariéry je ve hvězdách. V minulé sezoně odehrál pouhá dvě utkání, ve kterých zaznamenal jeden interception a žádný touchdown. Během let u Panthers naházel 29 041 yardů, 182 touchdownů a 108 interceptionů. 

Lynn má v týmu zkušeného třicetiletého Tyroda Taylora, který loni přišel z Clevelandu. Ve své kariéře odehrál 70 utkání s 9 562 pasovými yardy, 54 touchdowny a dvaceti interceptiony. Přidal i 1843 běhových yardů a 16 touchdownů po zemi. Dalším querterbackem je Easton Stick, mladý talentovaný hráč, kterého si Chargers vybrali v pátem kole draftu 2019.

“Jsem spokojený s našimi quarterbacky. Tyrod Taylor a Easton Stick jsou quarterbaci, o kterých se moc nemluví, ale oba ví, jaké to je vyhrávat. Tyrod vyhrál Super Bowl a Easton vítězil na univerzitě. Jsou to sakra dobří hráči a naše budoucnost,” prohlásil respektovaný trenér. 

Newton patří k tomu nejlepšímu, co současná NFL nabízí. Do výkladní skříně jeho kariéry patří rok 2015, kdy kraloval celé soutěži. V zákulisí se spekuluje o možném zájmu New Englad Patriots, kteří stále nepřivedli náhradu za Toma Bradyho. Udělá Bill Belichick další mistrovský tah a přivede jednoho z nejlepších rozehrávačů posledních let? Anthony Lynn neměl k takovému kroku odvahu a svou důvěru vloží v Tylora a mladého Eastona Sticka.

Zdroje:
NFL.com