Tyrod Taylor si na pozici jedničky věří. Dostane svoji šanci?

Dlouholetý náhradník trénuje s Camem Newtonem a věří, že konečně dostane příležitost zahájit sezonu v základní sestavě Los Angeles Chargers.

Achillovou patou Los Angeles Chargers je určitě pozice quarterbacka. V sestavě figuruje pouze veterán Tyrod Taylor, a proto musí tým dobře vybrat v letošním draftu. Spekuluje se, že pozici starting quarterbacka získá právě draftovaný nováček. Taylor má ale jiný názor a věří, že povede organizaci k lepším zítřkům a Chargers konečně zamíchají kartami v divizi AFC West.

Máme velmi talentovaný tým. A pokud to budu já, kdo dostane šanci, tak hodně lidí ohromíme,“ prohlásil Taylor během telefonického rozhovoru.

Tyrod Taylor během devíti sezón v profesionálním fotbale odehrál 70 utkání, ve kterých naházel 9562 yardů pro 54 touchdownů a 20 interceptions. Dále přidal 1843 běhových yardů pro 16 touchdownů. Chargers jsou jeho čtvrtou štací a pozici starting quarterbacka držel pouze v Buffalu Bills. U Ravens a Browns plnil roli náhradníka. V týmu Bills spolupracoval se současným koučem LA Anthony Lynnem a pochvaloval si vzájemnou spolupráci.

Třicetiletý rodák z Virginie si nedělá starosti, zda začne v základní sestavě, nebo dá kouč přednost draftovanému nováčkovi.

Motivují mě mé úspěchy i pády. Byl jsem draftován v šestém kole a vstupuji do své desáté sezony v NFL. Mám spousty pozitivní a motivačních faktorů z doby, kdy jsem hrál v Buffalu a Clevelandu.“

Západní pobřeží Spojených států opustil po čtrnácti letech Philip Rivers a Chargers oznámili, že trenér Lynn sice počítá s Taylorem do základní sestavy, ale nechává si otevřená zadní vrátka. Čeká se na draft a mezi volnými hráči figuruje Cam Newton, který s Taylorem trénoval během individuální přípravy.  

„Myslím, že je příliš brzy myslet na to, zda budu v prvním hracím týdnu v základní sestavě. Nikdy jsem si nelámal hlavu něčím, co nemohu ovlivnit. Záleží na vedení, zda dají šanci veteránovi, nebo nováčkovi. Dělám vše proto, abych se zlepšoval, srovnal jsem své emoce a soustředím se jen na svůj výkon. Když jsem vstoupili do ligy jako šestka draftu, měl v týmu jasnou pozici Joe Flacco, ale i tak jsem věděl, že musím tvrdě dřít a čekat na svou šanci. To mě naučilo pracovat tak, abych byl schopen hrát na nejvyšší úrovni,“ zakončil třicetiletý rozehrávač.  

Taylor si ze své pozice nedělá vrásky a čeká, jak se klubový management rozhodne. Chargers pravděpodobně využijí své volby v prvním kole draftu a přivedou do týmu Tuu Tagovaiolu, který může odstartovat další klubovou kapitolu na novém supermoderním Sofi Stadium v kalifornském Inglewooodu.

Zdroje:
NFL.com