"V noci můžu lépe spát," říká Stephen Jones po podpisu Andyho Daltona

"V noci můžu lépe spát," říká Stephen Jones po podpisu Andyho Daltona Andy Dalton | zdroj: ESPN

Cowboys čekají na výhru v Super Bowlu dlouhých pětadvacet let. Všechna tíha leží na bedrech Daka Prescotta, kterému vedení přivedlo kvalitní podporu v podobě zkušeného Andyho Daltona. 

Naváží kovbojové z Dallasu na svého divizního rivala a šokují fotbalový svět? Pamatujete na Nicka Folese, který dovedl Eagles k překvapivému triumfu nad New England Patriots? Cowboys Folesův výkon bedlivě sledovali a s Andy Daltonem mají velmi smělé plány. 

Člen vedení Dallasu Cowboys Stephen Jones na Daltonovu adresu prohlásil:

“Mít Daltona v týmu je velká věc. Když šel tehdy Carson Wentz ze hřiště a nastoupil Foles, vzal hru pod svoji kontrol. Dalton dokáže to samé a podá kvalitní výkon, když to nejvíce potřebujete. Určitě mohu v noci lépe spát, když vím, že máme v týmu někoho, jako je Andy.” 

Nestává se každý den, aby výkonný člen vedení klubu mluvil o Daltonovi takto pozitivně. Navíc, když je v týmu jako podpora pro hvězdného Daka Prescotta. Dalton je příkladný profesionál, který si počká na svou šanci a když se dostane na hřiště, plně ukáže svůj talent a dovednosti.

Cowboys v minulé sezoně přišli o playoff až v závěru sezony a definitivní stopku jim vystavila porážka s Eagles, které vedl Carson Wentz. Orli celou sezonu decimovala zranění a do wild card zápasu musel naskočit veterán mezi quarterbacky Josh McCown. Čtyřicetiletý hráč na Folesův výkon z finále nenavázal a Eagles vypadli hned v prvním kole nadstavbové části. 

Jones si může načechrat polštář a usínat s úsměvem. Cowboys získali vynikajícího backup quarterbacka, který má plno zkušeností i schopností vést svůj tým v případě zranění hlavní hvězdy týmu Daka Prescotta. 

Dlouholetý starting quarterback Cincinnati Bengals v NFL odehrál přes 130 utkání, naházel 31 594 yardů pro 204 touchdownů a 118 interceptionů. Výběr v druhém kole draftu 2011 si třikrát zahrál v utkání hvězd - Pro Bowlu.

Rodák z města Katy má zaručený příjem 3 miliony amerických dolarů, který se může vyšplhat až na 7 milionů. Podmínkou je vítězství v Super Bowlu, který Cowboys nehráli od roku 1995. V prvních pěti sezonách v Cincinnati si Dalton 4x zahrál v playoff s tragickou bilancí 0:4. Zda se v příští sezoně vůbec podívá na hřiště je velkou otázkou. Dak Prescott zatím nezmeškal jediný zápas a jeho šňůra 64 utkání je třetí nejdelší mezi aktivními quarterbacky v NFL. První je Philip Rivers s 224, následovaný Russellem Wilsonem se 128 zápasy v řadě. 

"Chci začínat v základní sestavě. Vím, že na to mám. Jen potřebuji příležitost být starting quarterbackem," řekl Dalton po posledním utkání v dresu Bengals.

Zdroje:
NFL.com