"V první sezoně jsem hodil 28 interceptionů," povzbuzuje Peyton Manning nováčka Joa Burrowa

"V první sezoně jsem hodil 28 interceptionů," povzbuzuje Peyton Manning nováčka Joa Burrowa Peyton Manning | zdroj: clutchpoints.com

Úvodní sezona je pro quarterbacka velmi důležitá a své o tom ví i Peyton Manning. Cenné zkušenosti předává nové hvězdě Burrowovi.

Joe Burrow je nejlepším hráčem univerzitního fotbalu a očekávaná jednička letošního draftu. V září naskočí na kolotoč NFL a na vlastní kůži pozná, jak je těžké se naplno prosadit ve své úvodní sezoně v profesionálním fotbale. Své o tom ví i Peyton Manning, který dal mladému quarterbackovi několik cenných rad.

Manning, který byl vybrán v prvním kole draftu 1998 hříbaty z Indianapolis, prozradil, že ho před pár dny Burrow kontaktoval a žádal o rady týkající se úvodní sezony v NFL. Burrow získal Heismanovu trofej i národní titul pro univerzitu LSU a loni v létě se zúčastnil Manning´s Passing Academy.  

“Zavolal mi a ptal se mě na věci, které jsem dělal, když jsem byl v NFL jako nováček. Vše nasvědčuje tomu, že přijde do Cincinnati Bengals, protože vybírají jako první."

Dvojnásobný vítěz Super Bowlu prozradil, že ve své úvodní sezoně prohrál více zápasů, než na střední a vysoké škole dohromady. 

“Trenér mi vždy věřil. Stále jsem se učil a až v poslední fázi sezony jsem pochopil, co znamená být quarterbackem. Příští rok jsme z 3-13 udělali 13-3. To by se nikdy nestalo, kdybych jako nováček neměl čas se učit a zlepšovat, i když to občas bolelo a měl jsem modřiny,” řekl Manning o své zkušenosti z úvodní sezony.

“Snažím se Joa povzbudit a vysvětlit mu, aby svou nováčkovskou sezonu nesrovnával s tou na vysoké škole. Ale pokud co nejdříve zjistíte jak se pohybovat, kdy správně hodit míč a pochopíte schéma obran, stanete se lepším hráčem a za rok můžete vynikat.” 

Manning měl zásadní nejen nováčkovskou sezonu, ale i tu, kdy se stal starting quarterbackem a jeho tým měl záporný rekord. Peyton hru změnil a vyhrál dva Super Bowly. 

Čtrnáctinásobný účastník Pro Bowlu drží jeden smutný rekord v počtu interceptionů quarterbacka v úvodní sezoně. Manning v žertu říká, že ho Joe může lehce překonat. 

“První rok jsem hodil 28 interceptionů. Řekl jsem Joeovi, že pokud mě překoná, nemusí se bát a stále budeme přátele,” zakončil s úsměvem jeden z nejlepších quarterbacků v dějinách NFL.

Zdroje:
ESPN