Vedení Tampy ohromila Bradyho znalost jejich ofenzivní hry

Tom Brady opět ukázal, jaký je profesionál. Během krátké chvíle na trhu volných hráčů studoval ofenzivní hru Buccaneers a na vedení organizace udělal velký dojem. 

Odchod Toma Bradyho z řad New England Patriots je bezesporu jedním z největších sportovních přestupů posledních let. Šestinásobný vítěz Super Bowlu se rozhodl změnit prostředí a zamířil na slunnou Floridu. Dvaačtyřicetiletý veterán je opravdový profesionál, což potvrdil i před svým příchodem do Tampy Bay Buccaneers. 

Brady údajně neměl zpočátku zájem o přestup k bukanýrům, ale když změnil názor, začal studovat ofenzivní hry floridského týmu, aby lépe porozuměl svým novým spoluhráčům. Novinář ze serveru Sports Illustrated Albert Beer poukázal na zákulisní jednání mezi Bradym a vedením Buccaneers.

Během telefonického rozhovoru Brady údajně ohromil jak generálního manažera Bucs Jasona Lichta, tak i hlavního trenéra Bruce Arianse svými znalostmi o ofenzivní hře a taktice floridského organizace. 

Dle Beera byli Licht i Arians překvapeni, jak Brady důkladně studoval ofenzivu Bucs a zároveň prozradil, že sledoval Ariansovu hru několik posledních let. Bucs čekali, až se otevře přestupové okno a poté zavolali Bradyho manažera Dona Yee, který řekl:

“Udělali jste skvělé rozhodnutí, když jste se rozhodli mi zavolat.” 

Nejlepší quarterback v dějinách NFL se v Tampě dohodl na smlouvě, která mu vynese 30 milionů amerických dolarů. Brady si začal plnit “domácí úkol” a je ohromen kvalitou útoku Bucs. Zmínil především wide receivery Chrise Goodwina a Mika Evanse, kteří patří k nejlepším receiverům celé NFL. 

Vedení Bucks si je vědomo Bradyho kvalit. S přibývajícími roky sice ztratí quarterback rychlost a mobilitu, ale Tampa věří, že dokáže stále předvádět lepší výkony, než ve své poslední sezoně na Foxborough. 

Sám Brady vedení Buccaneers vzkázal: “Tohle bude velká zábava.” 

Zdroje:
Insider