Za komentování miliony. Bývalý quarterback Romo pokračuje u CBS

Za komentování miliony. Bývalý quarterback Romo pokračuje u CBS zdroj: Profimedia

Milion dolarů za zápas. Tolik si nevydělá většina hráčů.

Bývalý vynikající quarterback a čtyřnásobný účastník Pro Bowlu Tony Romo zůstává členem analytického týmu televizní stanice CBS. Obě strany se dohodly na prodloužení stávajícího kontraktu, který bývalému hráči Dallasu Cowboys přinese miliony dolarů.

Dle New York Post Romo obdrží 17 milionů dolarů ročně. Díky tomu se rodák ze San Diega stane nejlépe placeným analytikem v dějinách amerického fotbalu. Smlouva je podepsána na tři roky, ale pokud CBS získá od NFL vysílací práva na další roky, může se Romova smlouva prodloužit o dalších sedm let.

Romo během své dlouhé kariéry, kdy strávil v dresu kovbojů čtrnáct sezon, naházel 34 183 yardů pro 248 touchdownů a 117 interceptions. V dubnu 2017 se připojil k CBS a rychle se stal oblíbencem fanoušků. Během zápasu skvěle předpovídá, jaké útočné variace na hřišti uvidíme a jakým směrem se bude hra vyvíjet.

Během své hráčské kariéry údajně vydělal 128 milionů dolarů, ale pouze ve třech, ze svých čtrnácti sezon si ročně vydělal více peněz, než mu na účet pošle CBS. Romo v průměru obdrží milion dolarů za jeden zápas, což je více peněz, než má většina hráčů NFL.

Hvězdný wide receiver Odell Beckham Junior, který rozhodně netrpí nedostatkem financí, na Twitter přidal vtipný příspěvek, že končí s fotbalem a dá se na dráhu sportovního analytika.

Tagy:
byznys
Zdroje:
ESPN