Zase ty psí zápasy. Přes půl milionu podpisů proti Vickově účasti v Pro Bowlu

Zase ty psí zápasy. Přes půl milionu podpisů proti Vickově účasti v Pro Bowlu zdroj: tisková zpráva

Tisíce fanoušků podepsalo petici proti účasti Michaela Vicka v Pro Bowlu 2020.

Zajímavou dohru má nominace Michaela Vicka jako jednoho z kapitánů utkání hvězd Pro Bowlu 2020. V říjnu vedení NFL oznámilo, že Vick se připojí k Terrellu Davisovi, Darrellu Greenovi a Bruci Smithovi jako jeden z mentorů a rádců, kteří pomůžou výběrům konferencí k úspěchu v utkání hvězd.

Tato volba vzbudila velkou pozornost fanoušků. Jedni s volbou souhlasí, druzí jsou zděšeni, neboť měl Vick v minulosti problémy se zákonem, když se zúčastnil nelegálních psých zápasů.

Oba tábory sepsaly petice, ve kterých uvádí proč by neměl Vick do Orlanda jezdit či naopak proč si účast zaslouží.

„Kdy NFL konečně převezme zodpovědnost za chování svých současných i bývalých hráčů? Ctít člověka, který nemá rád zvířata a nebere žádný ohled na jejich život, je nepřijatelné a velmi bych ocenila, kdyby se hráč nezúčastnil Pro Bowlu 2020,“ napsala autorka petice Joanna Lind.

Petici podepsalo již více jak 600 tisíc lidí.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Našli se tací, kteří se Vicka zastávají. Tvrdí, že minulost nechal za sebou a účast v Pro Bowlu si zaslouží, protože se nesmazatelně zapsal do historie amerického fotbalu. Vick si svůj trest již odpykal, za mřížemi strávil 18 měsíců.

Zastánci Michaela Vicka píší: „Michael Wick byl během působení v NFL fantastickým hráčem. Spáchal zločin, ale zaplatil za něj a dluh společnosti splatil. Jeho zločin nezakryje úspěchy, které ve fotbale dokázal. Odpuštění je odpuštění.“

S tímto názorem se ztotožňuje 180 tisíc lidí.

Uvidíme, jak se NFL se situací vypořádá. Týrání zvířat je závažný prohřešek, za který Vick putoval za mříže. Jak je ale vidět, hříchy z minulosti fanoušci nezapomínají ani neodpouštějí.

Zdroje:
complex.com