Známe kompletní rozpis sezony 2020. Přinášíme Vám TOP 10 nejočekávanějších zápasů

Známe kompletní rozpis sezony 2020. Přinášíme Vám TOP 10 nejočekávanějších zápasů zdroj: NFL.com

NFL vydala oficiální kalendář letošní sezony. Od září začne kolotoč 256 utkání. Vybrali jsme souboje, které se vyplatí pozorně sledovat. 

Známe oficiální kalendář letošní sezony, která odstartuje 10. září soubojem obhájců titulu z Kansas City Chiefs, kteří na domácí půdě přivítají Houston Texans. Do září je spousta času, pandemie koronaviru v létě pravděpodobně zmizí, ale stále není jasné, zda úvodní utkání skutečně proběhnou v daném termínu a před zraky fanoušků. 

Kompletní rozpis naleznete zde.

Z 256 naplánovaných utkání jsme vybrali deset nejočekávanějších duelů letošní sezony. Uvidíme souboj Mahomes vs. Jackson, Brady vs. Rodgers či zápas Saints vs 49ers, který loni skončil bláznivým výsledkem 46:48. 

Deset nejočekávanějších utkání letošní sezony: 

3. týden Baltimore Ravens - Kansas City Chiefs

Zápas, který mnozí očekávali v loňském finále konference AFC. Titans ale šokovali a vyřadili Ravens již v prvním kole playoff. Chiefs naopak Tennessee přehráli a došli až k Lombardiho trofeji. Na hřišti uvidíme dva nejlepší hráče posledních dvou ročníků, pasového krále Patricka Mahomese a rekordmana v počtu běhových yardů quarterbackem, Lamara Jacksona.  

6. týden Tampa Bay Buccaneers - Green Bay Packers

V šestém týdnu uvidíme teprve třetí zápas Aarona Rodgerse proti Tomu Bradymu. Jednou zvítězil Rodgers, podruhé Brady v roce 2018. Brady s Patriots dlouhé roky kraloval AFC, Packers hrají v divizi NFC North, a proto se během dvou dekád setkali pouze dvakrát. S ohledem na věk obou hráčů půjde pravděpodobně o poslední souboj dvou legendárních quarterbacků. 

9. týden Green Bay Packers - San Francisco 49ers

Odveta loňského finále konference NFC. 49ers naprosto zničili obranu Green Bay a běhovou hrou získali 285 yardů. Silná obrana vedená Nickem Bosou nedala Aaronu Rodgersovi příliš prostoru a utkání ovládla. Packers budou chtít odčinit bolestivou porážku a na domácí půdě uspět proti silnému soupeři, který opět cílí na Super Bowl.

10. týden New Orleans Saints vs. San Francisco 49ers 

V základní části sezony 2019 viděl stadion Superdome ofenzivní koncert, který ovládli 49ers 49:48. Saints mají na papíře nejlepší ofenzivu v NFL. Drew Brees vede v útoku Michaela Thomase, Jareda Cooka či Alvina Kamaru. San Francisco sází na běhy Tevina Colemana, Raheema Mosterta a sílu George Kittla. Možná neuvidíme tolik bodů jako loni, ale i tak se očekává vyrovnané utkání plné nevšedních tahů a ofenzivních akcí. 

12. týden Tampa Bay Buccaneers vs. Kansas City Chiefs

Nejlepší quarterback posledních dvaceti let Tom Brady a jeho potenciální nástupce Patrick Mahomes. Mahomes má ve své sbírce o pět prstenů méně, ale ve svém mladém věku ukazuje výjimečné schopnosti a je klíčovým hráčem náčelníků. Brady má v týmu skvělé receivery, přišel bývalý spoluhráč Gronkowski a na Tampu je rázem upřena velká pozornost. Chiefs jsou ale velkými favority nejen v duelu s Tampou, ale v celém ročníku. 

13. týden Miami Dolphins vs. Cincinnati Bengals 

Uvidíme souboj nováčků Joa Burrowa a Tua Tagovailoi? Jednička draftu Joe Burrow má místo v základní sestavě téměř jisté. Tagovailoa má problémy se zdravým a pozice starting quarterbacka zatím patří Ryanu Fitzpatrickovi. Odstartují oba týmy novou úspěšnou éru pod vedením mladých quarterbacků? Oba hráči budou často srovnáváni a měření sil začne již letos na podzim.  

13. týden San Francisco 49ers vs. Buffalo Bills

Na první pohled pro fanoušky možná nezajímavé utkání, ale souboj adeptů na úspěch v playoff. Mladý tým 49ers došel až do Super Bowlu a z porážky se může jen poučit. Bills disponují silnou obranou, vyváženým útokem a právem si v lednu zahráli playoff. Po oslabení sestavy Patriots jsou Bills považováni za černého koně konference AFC, který může potrápit každého favorita. 

13. týden Baltimore Ravens vs. Dallas Cowboys

Dak Prescott proti Lamaru Jacksonovi? Co víc si přát, než vidět dva mladé quarterbacky, hlavní hvězdy svých týmů, v nejlepší formě. Jackson v minulé sezoně kraloval a jako MVP vede vynikající běhových útok Ravens. Prescott hraje o sta milionový kontrakt a přímý souboj s Lamarem je skvělá šance ukázat, že si velké peníze opravdu zaslouží. 

15. týden New Orleans Saints vs. Kansas City Chiefs 

Pár týdnu před začátkem playoff uvidíme souboj velkých adeptů na Super Bowl. Obhájce titulu proti týmu, který v základní části dominuje, ale v playoff se sesype jako domeček z karet. Ofenzivní tým Chiefs je postaven kolem mladého Patricka Mahomese, na druhé straně veterán Drew Brees, který touží po druhém mistrovském prstenu. 

16. týden New Orleans Saints vs. Minnesota Vikings

Vikingové v lednu cestovali do New Orleans a šokovali stadion Superdome. Kirk Cousins v prodloužení přihrál na touchdown Kylu Rudolphovi a zmrazil desetitisíce fanoušků. Saints skončili v prvním kole a znovu ukázali, že úspěchy v základní části neznamenají v playoff vůbec nic. Vikingům se proti Saints velmi daří. Z posledních třech sezon dvakrát v playoff uspěli.

Zdroje:
CBS Sports