Nechutné praktiky v kabině hokejových juniorů. Vítěz Stanley Cupu byl ponižován a sexuálně napadán

Nechutné praktiky v kabině hokejových juniorů. Vítěz Stanley Cupu byl ponižován a sexuálně napadán Daniel Carcillo | zdroj: Profimedia

Atmosféra hokejové šatny má svá pravidla i specifika, ale co se dělo v šatně týmu Sarnia Sting, tak překročilo všechny meze. Bývalý hráč NHL prozradil jaké šikaně čelil v juniorské soutěžit Ontario Hockey League. 

Bývalý hráč NHL a vítěz Stanley Cupu Daniel Carcillo prohlašuje, že během působení v juniorské soutěži Ontario Hockey League byl terorizován a sexuálně obtěžován. Nyní podal oficiální žalobu.

Ontario Hockey League patří mezi kanadské juniorské soutěže, kde hrají talentovaní hokejisté z celého světa. Carcillo tvrdí, že byl v kabině denně ponižován a násilně ohrožován. Od starších hráčů zažíval drsné šikanování. Veteráni na Carcilla plivali, močili a fyzicky napadali. Údajně byl i donucen zúčastnit se sexuálních orgií. 

A to jsou jen některá obvinění vznesená proti Ontario Hockey League (OHL) u soudu v Torontu. Žaloba také tvrdí, že mladší hráči byli nuceni masturbovat přes svými kolegy a pomocí hokejových holí byli sexuálně napadáni. Carcillo také tvrdí, že podobné delikty nebyly nijak kontrolovány ze strany trenérů a klubového vedení. Některé prohřešky byly vyšetřovány, ale bez jakéhokoliv výsledku. 

Vítěz Stanley Cupu s Chicagem Blackhawks u soudu řekl, že trpí psychickými problémy z působení v juniorském hokeji a od vedení OHL žádá finanční náhradu. 

Novinář Ken Campbell z The Hockey News obvinění shrnul:

“Podle soudního řízení byli hráči nuceni masturbovat před hráči i trenéry, byli donuceni konzumovat sliny, moč, sperma a výkaly ostatních spoluhráčů. Tvrdí také, že hráči měli ke svým genitáliím přivázaná těžká závaží a museli je ponořit do dráždivých a toxických tekutin. Dále byli nuceni konzumovat alkoholické nápoje a velké množství zakázaných drog.” 

Je s podivem, že pětatřicetiletý hráč s obviněním přišel po tolika letech. Pravděpodobně chtěl využit situace ve společnosti, která sexuální a nevhodné chování trestá přísněji než v minulých letech. Carcillo jistě není prvním ani posledním hráčem, který zažil v šatně velkou šikanu, a proto se dá očekávat, že podobných obvinění bude v budoucnu přibývat.  

Zdroje:
Bleach Report