Oscar Lindblom úspěšně ukončil chemoterapii a porazil rakovinu kostí

Oscar Lindblom úspěšně ukončil chemoterapii a porazil rakovinu kostí Oskar Lindblom | zdroj: Profimedia

Oskar Lindblom vrací. Úspěšně zdolal nebezpečnou nemoc a po půl roce ukončil náročnou léčbu.

Třiadvacetiletý švédský hokejista si v prosinci vyslechl děsivou diagnózu - rakovinu kostí. Po šesti měsících dokončil chemoterapii a porazil zákeřnou nemoc. 

Útočník Philadelphie Flyers ve čtvrtek dokončil poslední chemoterapii. Léčení probíhalo v Abramsově rakovinovém centru na Pensylvánské univerzitě ve Filadelfii. Na oslavu životního milníku musel zazvonit na zvon, aby poděkoval zdravotnickému personálu, který se o hráče staral dlouhých šest měsíců. Lindblom se fotil s personálem a daroval mu podepsaný zápasový dres.

Křídelníkovi Flyers byl v prosinci diagnostikován vzácný Ewingův sarkom, který je formou rakoviny kostí. Třiadvacetiletý hráč odehrál v sezoně pouhých 30 utkání než nastoupil ke složité léčbě. 

“Ani nedokážu popsat jak se cítím. Cítím, že mám narozeniny, svátek i Vánoce. Je to úžasné. Nemůžu se dočkat, až se vrátím do normálního života,” řekl Lindblom.

Během léčby za hráčem stála celá kabina. Hráči na klubových košilích nosili nápis “OskarStrong” na podporu jeho boje s rakovinou. 

“Rodina, přátelé, fanoušci...nedokážu popsat, co pro mě znamenali. Především na začátku, když to bylo opravdu těžké, jsem dostával obrovskou podporu. Cítil jsem se lépe a klidně, což mi velmi pomohlo,” poznamenal talentovaný hráč. 

V červnu se poprvé dostal na ledovou plochu a začal s lehkým tréninkem. Do letošní sezony již nezasáhne, ale v příštím roce nastoupí silnější, než kdy dřív.

Zdroje:
CBS Sports