Oskar Lindblom z Philadelphie Flyers podle posledních zpráv překonal rakovinu

Oskar Lindblom z Philadelphie Flyers podle posledních zpráv překonal rakovinu Oskar Lindblom | zdroj: Profimedia

Obránce Philadelphia Flyers Oskar Lindblom úspěšně bojuje s rakovinou.

Hráči byl na podzim diagnostikován Ewingův sarkom, rakovinotvorný nádor, který vzniká uvnitř kostí. Poslední zprávy jsou pozitivní a švédský útočník boj se vzácnou nemocí úspěšně zvládá. 

Generální ředitel Flyers Brent Flahr na tiskové konferenci novinářům řekl: “Léčba šla velmi dobře, v podstatě lépe, než jsme čekali. Čeká ho poslední fáze léčby. Bude pod dohledem a časem bude připravený k tréninku. Ten kluk je opravdový válečník. Nezhubl téměř žádné svaly.”

Lindblom si v prosinci vyslechl děsivou diagnózu - Ewingův sarkom. Vzácný typ rakoviny kostí a podstoupil léčbu na univerzitní nemocnici ve Philadelphii. 

Když Flyers oznámili hráčovu diagnózu, oznámili, že bude chybět celý ročník 2019-2020. Flahr řekl, že je příliš brzy předpovídat, kdy se hráč vrátí na led, ale dělá pro to vše.

“Začne trénovat hned jak bude hrozba pryč. Je to pro něj velmi těžké, ale je to mladý kluk, který chce hrát. Musí znovu vybudovat sílu a vytrvalost, ujistit se, že je zdravý. Se světovou pandemií je situace ještě složitější, protože má ohrožený imunitní systém. Budu vděčný, až ho opět uvidím hrát. Stane fantastickým hráčem, jakmile se vrátí ne led.” 

Lindblom stihl odehrát 30 utkání s bilancí 11 gólů a 7 asistencí, vedl i týmovou statistiku klubových gólů v prodloužení 3 na 3. Ve Philadelphii odehrál 134 utkání s bilancí 30+27.

Zdroje:
ESPN