Dwayne "The Rock" Johnson se vrací do světa amerického fotbalu. Koupil podíl v XFL a plánuje její restart

Dwayne "The Rock" Johnson se vrací do světa amerického fotbalu. Koupil podíl v XFL a plánuje její restart Dwayne "The Rock" Johnson | zdroj: Profimedia

Slavný americký herec a a bývalý fotbalista investoval miliony dolarů a fanouškům slibuje skvělou podívanou. 

Nejlépe placený herec světa a bývalá wrestlingová hvězda Dwayne “The Rock” Johnson zachraňuje XFL. Společně se svou bývalou manželkou a skupinou investorů koupí podíl v upadající společnosti. Dle dostupných informací investuje 15 milionů amerických dolarů.    

Fotbalovou soutěž vlastní soukromá společnost Alpha Entertainment založená Vincem McMahonem, předsedou wrestlingové asociace WWE. S McMahonem má Johnson skvělý vztah vzhledem ke své minulosti v zápasovém ringu. 

Asociace XFL vyhlásila bankrot v dubnu letošního roku a v pondělí měla být vydražena nejvyššímu uchazeči. The Rock společně s Dany Garciovou (bývalá manželka) a několika dalšími obchodními partnery aukci zabránil a koupil podíl v upadající společnosti. 

Dohoda musí být schválena u příslušných státních orgánů a pokud vše půjde hladce, obchod se uzavře kolem 20. srpna. 

V letošní sezoně plánovali v XFL velký návrat, ale vše zhatila pandemie koronaviru, která zatloukla poslední hřebíček do pomyslné rakve. Vedení soutěže připustilo dluhy ve výši až 50 milionů dolarů. 

The Rock vydal prohlášení: “Akvizice XFL je investice, která spojuje mou vášeň pro fotbal a touhu pomáhat fanouškům. Jsem hrdý a vděčný za možnost pomoci XFL a těším se, že vytvořím něco speciálního pro hráče i fanoušky.” 

Johnson plánuje opětovný restart soutěže v nejbližším možném termínu. O formátu a časovém harmonogramu bude jednat se zástupci klubů i sponzorů. 

Než se The Rock stal světovou wreslingovou hvězdou, hrál americký fotbal na univerzitě v Miami. Navíc si zahrál hlavní roli v seriálu The Ballers, takže prostředí amerického fotbalu zná naprosto dokonale. 

Sociální sítě již obletěly vtipné příspěvky se záběry z Johnsonovy wrestlingové kariéry
Zdroje:
TMZ